side_img

Gastenboek

Welkom op ons gastenboek, hier mag je alle berichten plaatsen over HIP 2.0
Nadat je een reactie hebt geplaatst kan het even duren voordat deze daadwerkelijk te zien is, wij scannen eerst de inhoud van het bericht.
Op deze manier kunnen wij discriminerende en beledigende berichten weren van ons gastenboek.

REACTIES

Tom Engelfriet20-02-2019 15:40 uur


Zaterdag 16 februari was het weer eens een hele bijzondere en gezellige dag bij Hobby In Praktijk. Het begon met een gezellige drukte van bezoekers. Het hoogte punt van deze dag was wel het bezoek van Loek Mobers. Loek Mobers is de vorige eigenaar van de welbekende Mijnbaan die bij Hobby In Praktijk is te zien. Een baan waar Hobby In Praktijk zeker trots op mag en kan zijn gezien de grote en de indrukwekkende scenery bouw. O.a. de schacht van de Zolleverein staat daar op te pronken. Loek Mobers was samen met zijn zoon op bezoek. Men kon duidelijk zien dat Loek weer eens heeft genoten van de Mijnbaan. Gezien zijn hoge leeftijd (89 jaar) was het zeker een hele onderneming om vanuit Nijmegen naar Werkendam te komen.onderneming om vanuit Nijmegen naar Werkendam te komen.

A de Wit01-12-2018 18:39 uur


Wil jullie van de Hip hartelijk bedanken voor de 2e vriendendag die jullie georganiseerd hebben.Het was weer helemaal top.Heb enorm genoten van de diversiteit aan informatie die aangeboden werd.Ook het inwendige voor de mens was uitstekend.Nogmaas hartelijk bedankt voor deze fijne dag.

Eric Strooper20-11-2018 08:21 uur


Heb afgelopen zaterdag deelgenomen aan de iTrain workshop door Tom gegeven. Het was heel leerrijk en aangenaam. Tevens lekkere lunch.
Nu in de praktijk brengen, waarbij ik graag nog reken op de steun van Tom en anderen van Hobby In Praktijk.
Met veel dank en vriendelijke groeten,
Eric Strooper

Dirk09-09-2018 12:12 uur


Afgelopen zaterdag genoten van de cursus itrain voor beginners,
Een zeer duidelijke uitleg gekregen, ideaal voor een leek zoals ik.
Een grote stap voorwaarts in de digitale wereld!
Vandaag gelijk aan de slag!
Nogmaals bedankt voor de fijne dag!

Wim van Dijk10-06-2018 14:47 uur


Hoi Stijn,

Je komt maar gouw weer eens langs want op de zwarte woudbaan kunnen de pendeldienst, industriebaan en de eerste vaste route gaan rijden nu de wissels grotedeels werken dank zij diverse vrijwilligers. Dan kan ik je weer op weg helpen met koploper.

Groetjes.

Wim

Axel28-03-2018 17:55 uur


Tom heeft me afgelopen zaterdag meer dan overtuigd over dit mooie programma iTrain. Ik heb gelijk de standaard versie gekocht en mijn baanplan conform al je tips en trucs geoptimaliseerd.

Alle blokken, wissel en terugmelders werken en zelfs heb ik al een treinroute. Virtueel rijden werkt ook prima en daarmee heb ik de nodige foutjes eruit gekregen.

Ik ben dus heel blij met de uitleg die je zaterdag hebt gegeven en die ik gelijk in de praktijk kon brengen.

Nu ben ik digitaal een sprong voorwaarts gegaan. Super bedankt voor de mooie en goed verzorgde dag.

René Nijhuis27-03-2018 07:43 uur


Afgelopen zaterdag 24 maart, een hele leuke dag gehad. Cursus iTrain voor beginners. Prima uitleg gehad, veel van opgestoken. Goede locatie en een prima lunch. Kortom, niets te kort gekomen. Voor herhaling vatbaar!

Tom bedankt!

Stijn25-03-2018 18:59 uur


Ik ben 12 jaar en ga regelmatig met mijn vader mee naar HIP.
Ik kijk daar mijn ogen uit en help af en toe met het programmeren van Arduino op de Velsenbaan.
Ik kan de zwarte woudbaan op koploper aanzetten en kleine storingen oplossen en dit alles door goed op te letten als Wim het mij uitlegt.
Ik rangeer met de treinen op de Mijnbaan en ben blij dat afgelopen maand de wissels weer te bedienen zijn met het schakelpaneel.
Hopelijk kan ik de volgende keren de baan en de seinen beter leren kennen.

Ja hoekman25-02-2018 22:04 uur


Ton bedankt voor de cursu ik vond het leuk een leerzaam zaterdag ga ik een digikeijs kopen
Waarschijnlijkheb ik nog wel wat vragen
Daar kom ik later wel op terug
Heb licentie aangevraagd van i train

Gr jan hoekman

Bert Oudshoorn09-01-2018 21:39 uur


Tom, etc. Hartelijk dank voor de goede organisatie van de zeer nuttige lezing en demo van miniatuurwereld Nederland (Henry en Bert), aankomend weekend op de beurs in Rijswijk te bewonderen.
En HIP wil ik nog eens bezoeken, al ligt Werkendam niet bij mij in de buurt.

Manfred Peppel26-12-2017 09:31 uur


Ik wil jullie bedanken voor de goed georganiseerde presentatie BiDiB en iTrain op 23-12-2017.
Ik heb er erg veel van geleerd.
Door deze presentatie ben weer verder gekomen in de keuze van de Wir war van digitaal rijden.

Bert van der Lugt Melsert25-12-2017 12:34 uur


Zaterdag 23 december 2017 was het de eerste keer dat ik samen met mijn treinvriend Henry onze nieuwe baan mocht showen aan het publiek. En dat wij onze eerste presentatie ooit mochten geven. Wij zijn van mening dat OpenDCC-BiDiB in combinatie met iTrain een gouden combinatie is. En, niet onbelangrijk, nog prijsvoordelig ook. De dag is zeer gezellig verlopen. Onze doelstelling was om zoveel mogelijk informatie over BiDiB en iTrain over te brengen. Wij denken dat wij daar in zijn geslaagd. Uiteraard hopen wij dat u die mening ook deelt. Zijn er nog vragen? Op www.miniatuurwereldnederland.com kunt u uw vragen stellen middels ons contactformulier. Maar u kunt ook de volledige presentatie downloaden als pdf. Wij hebben genoten en hopen dat u ook hebt genoten. Onze dank gaat uit naar u als bezoeker en naar de mannen van Hobby in Praktijk die alles perfect hebben geregeld en alles hebben mogelijk gemaakt.

Vriendelijke groet,

Henry en Bert

Harry Hoogenkamp24-12-2017 19:43 uur


Op zaterdag 23 december heb ik een leuke eerste kennismaking gehad met de mensen van HIP. Zij organiseerden een demonstratie van Bidib ( bidirectionele digitale bus) in combinatie met I-train.
Niet alleen heb ik het nodige opgestoken van deze demo, het was zeker leuk met medespoorders ervaringen uit te wisselen en tot slot ook nog een rondje te maken langs alle prachtig opgebouwde banen en demotafels.

Vanaf het moment van binnen stappen voelde ik mij onmiddellijk thuis.

Hartelijk dank voor de ontvangst!

Mvg Harry.

Hans Bosch21-11-2017 22:12 uur


Workshop itrain.

Al een aantal jaren heb ik Itrain 3 op mijn laptop staan alleen deed ik er niets mee. Er bleef een drempel bestaan om ermee te beginnen. Via de nieuwsbrief van Hobby in Praktijk werd de workshop Itrain4 aangekondigd dus me daarvoor aangemeld. Afgelopen zaterdag de workshop gevolgd en ik moet zeggen het was een goed besteedde dag. Op geduldige en ontspannen wijze zorgt hobbyist cursusleider Tom ervoor dat je hands on op je eigen laptop de basis beginselen voor het tekenen van een eenvoudig baantje onder de knie krijgt. Een groot deel ben je 's avonds weer vergeten, geeft Tom ook eerlijk toe. Maar door het volgen van de workshop weet je wel waar je moet beginnen. Als je dan thuis bezig bent en weer vastloopt is er ook nog een basishandleiding die je verder kan helpen. Verder is er een hulplijn voor beginners, geen forum want hier kan je als beginner eigenlijk niet terecht. Tegen de hobbyisten die ook die drempel niet overkomen zou ik willen zeggen volg de workshop en je bent een heel eind op weg met een veelzijdige interessante hobby.

Ad Bijl20-11-2017 10:01 uur


Bedankt voor de workshop van eergisteren (op 18 november)

Het was een goede en leerzame workshop in een prettig tempo. En ik ben goed op weg geholpen om te weten hoe te beginnen.
En ook af en toe ruimte voor wat humor en gezelligheid. En ook de lunch was goed en ontspannen. Vooral door de (sterke?) verhalen van Tom.
Ondanks dat ik de iCar beginners training had gevolgd en onderdelen bekend voorkwamen zijn er toch veel dingen die anders ingericht worden. Maar vooral de sneltoetsen en het automatisch invullen van de blokken was voor mij nieuw.
En ook de andere zaken zoals inregelen van de locs en soorten treinen e.d. was verhelderend.
Het staat allemaal in de handleiding maar het in praktijk meekijken en meedoen maakt dat je het beter onthoudt

Dus, geslaagde workshop voor mij...

Nog even langs jullie clubhuis gereden en de banen bekenen. Mooie scenery en leuke onderwerpen... Hoop foto's gemaakt.

Bedankt en groeten,

Ad

Alex Zeitzen12-09-2017 16:56 uur


Leuk was het om het nu eens van de andere kant te beleven.
In een woord "gezellig" alhoewel in een woord niet uit te drukken.
Uiteraard was het voor enkele gesneden koek , maar voor velen weer een behoorlijk uitdaging om het zelf straks in praktijk te gaan proberen. En leuk om onze medestrijders weer eens te ontmoeten en een babbeltje te maken , de tijd vloog voorbij.
Iedereen bedankt voor het werk wat jullie er aan gehad hebben.
Uiteraard ook de dames.....het eten was TOP.
Vooral die ballen....hahahahaha.

Mvg: Alex

Freddy Vandijck05-06-2017 11:11 uur


Ook ik heb er lang naar uitgekeken om de cursus iTrain te kunnen volgen, samen met Johan ben ik vanuit het verre Belgisch Limburg dan vertrokken naar Werkendam, daar aangekomen zijn we zeer goed door Tom onthaald, onmiddellijk kregen we al een bakkie koffie,en het was meteen gezellig. Tom heeft ons allemaal op een fijne en een rustige manier ons het reilen en zeilen uitgelegd hoe iTrain werkt, na de cursus zijn we nog met enkele mensen samen naar het clubhuis gegaan waar we nog een korte rondleiding kregen over de club.
Het was een hele fijne ervaring, en kijk er naar uit om nu met iTrain te kunnen beginnen

dank je wel Tom, en tot ziens

Freddy

Robert-Jan03-06-2017 17:56 uur


Ik heb er lang naar uitgekeken, maar vandaag was de herstart van de iTrain cursus. In een nette goed bereikbare ruimte in Werkendam werden we gastvrij onthaald door de altijd goedgehumeurde Tom. Hij wist snel het ijs te breken tussen de cursisten, en gingen we op pad in iTrain-land. Van de eerste beginselen tot en met uitleg van gedetailleerde opties op verzoek, werd direct zelfstandig een baan nagebouwd. Op een beamer werd de opbouw uitgelegd en hoe tussen de verschillende menu's en opties moet worden gekozen. Do's and don'ts werden veelvuldig uitgelegd, dat zijn de praktische handigheidjes die iedereen verder helpt. Tom zorgde dat de hele groep meekwam onafhankelijk van voorkennis en snelheid, waarbij iedereen ook persoonlijke aandacht kreeg daar waar nodig. Het leuke is, dat een live-testbaan centraal stond in de cursusruimte. Hierbij werd het resultaat en extra mogelijkheden in een rijdend model getoond. Wat een ervaring deze dag, wat een goede start zo voor mij met dit modelspoor besturingsprogramma. En nu zelf in de praktijk brengen. Ik kijk al uit naar de cursus voor gevorderden, maar eerst nog even zelf wat draai-uren binnen iTrain opdoen.

Tom, bedankt voor de plezierige en leerzame dag, en tot gauw in jullie clubruimte op een zaterdag.

Stefan kwakernaat06-05-2017 16:49 uur


Heren hobby in praktijk,

Heel er bedankt dat ik vandaag (6 mei 2017)met mijn treinenbaan probleem te gast mocht zijn op jullie honk. Met name Marco die het geduld had om mijn Z21 centrale aan de praat heeft gekregen, de multimous uit de storing haalde en me het een en ander over digitaal rijden aan het verstand probeerde te brengen op een begrijpelijke en duidelijke manier. Wim heeft mijn digitale chips gerepareerd, ingebouwd en omgebouwd.
Heren bedankt hier voor, en ik ben zeker van plan vaker langs te komen, al was het maar voor een praatje en een bakkie


Thx mannen, mvg stefan

Rick Waver06-03-2017 12:42 uur


Afgelopen zaterdag 4 maart 2017 na ca. 10 maanden afwezigheid weer bij HIP ( nu 2.0 ) geweest.
Het was weer ouderwets gezellig en voelde als thuis komen. Ben sinds kort getroffen door het " Königsspur " virus ( spoor 1 ) en dat geeft mij veel voldoening. Heb overigens ook mijn H0 en N spullen nog rijden. Maar de beleving van Spoor 1 ( schaal 1:32 ) is werkelijk fantastisch. Hoop dat er meer Spoor 1 rijders zich gaan melden op de HIP . Er rijdt immers ook al een LGB lok ( 1:22 ) van Piko met wagons in het rond, dus Spoor 1 liefhebbers kom naar de club . Spreiding over diverse spoor-schalen is leuk en afwisselend.
Ik ben bezig een demo baan spoor 1 te maken en dan natuurlijk onder iTrain daarop te gaan rijden.
Ook ben ik " vriend " van de HIP geworden ( eigenlijk vriend 2.0 ) . Ik raad iedere gast van de HIP aan dat ook te doen als hij of zij de club bezoekt.
Nou tot ziens op de HIP.
Rick

Edgar Aaldijk - Vlaardingen04-03-2017 20:42 uur


Vanmorgen op bezoek geweest in Werkendam. Zeer gastvrij ontvangen door Huib met koffie en koek. Brabantse gastvrijheid!

Ik ondervond problemen met servo's van twee van mijn rc zeilboten. Op naar Werkendam, prima te doen op een zaterdagochtend. Ik was er zo. Even praatje gemaakt met Huib en daarna naar de "problemen" samen gekeken. Achteraf viel het gelukkig reuze mee, en dankzij de hulp en assistentie kan ik nu mijn 2 wedstrijdboten weer gaan inzetten!

Een echte aanrader om een keer op bezoek te gaan, al was het maar om naar de schitterende modelbanen te kijken. Heel mooi.

Bedankt Huib! en ik kom zeker nog een (of meerdere) keren terug.

Edgar Aaldijk

AlbertJan20-02-2017 04:58 uur


Helemaal vergeten maar natuurlijk jaarlid geworden van deze fantastische club Hippers in Werkendam.
Ik wens jullie de allergezelligste modelspoortijd voor nu en voor de toekomst.
Vriendelijke groeten,
AlbertJan.

Roel ter Stege10-12-2016 15:17 uur


Via een kennis ben ik op de hoogte gebracht van het bestaan van Hobby in Praktijk. Vandaag heb ik een eerste bezoek gebracht te Werkendam en hoewel ik dus geen bekende was, werd ik enthousiast begroet door Huib. Onder het genot van een kopje koffie is de structuur van de stichting uitgelegd. Mijn belangstelling betreft met name modeltreinen en door Marc is geduldig uitgelegd hoe het bloksysteem voor beveiliging van het rijden op een modelbaan werkt. Hartelijk dank voor de gastvrije ontvangst en uitleg. Met vriendelijke groet, Roel ter Stege

Marc van Elzelingen-Zanen19-11-2016 17:18 uur


Vandaag een dag aanwezig geweest bij HIP, de n baan weer laten rijden na een goede poetsbeurt en op de zwartewoud baan het pendellijntje handmatig weer wat meters laten rijden. Na veel poetsen begon het allemaal ook daar al wat beter te lopen.
Samen met Co al wat spoed reparaties aan de rails gedaan om ontsporing te voorkomen. Volgende keer weer verder, en zo komt er steeds weer een stukje verbetering in al het moois. Nieuwsgierig geworden? loop gerust eens binnen in Werkendam. Wellicht totziens op 3 December. Groet Marc

Roel Nieuweboer12-08-2016 19:12 uur


Hans, Tom en anderen, bedankt voor jullie gastvrijheid, kennis en al hetgeen jullie voor de Modelspoor-hobby doen.
Een fijne vacantie allemaal, wij melden ons weer na deze vacantie.

Hartelijke groeten, Wim Broere, Wim Schumacher en Roel.

Ronald Varekamp30-07-2016 18:40 uur


Vandaag had ik een afspraak gemaakt met Tom om mijn servo´s van Digikeijs in te stellen via mijn IB. Aangekomen heb ik plaatsgenomen aan de koffietafel en we hebben vreselijk gelachen. Veel droge humor en gezelligheid staat voorop. Na de koffie aan de slag gegaan en mijn dank is weer groot aan Tom die mij weer het e.e.a. heeft bijgebracht. Heren u allen bedankt voor de gezelligheid en ontvangst van jullie mooie onderkomen. Fijne vakantie en ik hoop dat ik weer eens langs mag komen.
groeten Ronald Varekamp

Rene03-07-2016 13:26 uur


Gisterochtend weer langs geweest. Een Krokodil maakte erg veel herrie.

Harald had de loc in no time weer in orde. Jammer dat ik een beetje weinig tijd had.

Het was een erg leuke ochtend, maar ik kom weer. Ik ben zelf een baan het ontwerpen en heb nog erg veel vragen. Ik ben vorig jaar begonnen.

De koffie was prima, en de tom poes smaakte!

Harald, dank je.
Dirk, dank je.

Hans Kok08-06-2016 19:59 uur


Sinds dit voorjaar kom ik met enige regelmaat op bezoek. De ontvangst is altijd gezellig: koffie met koek.
Na een praatje gaan we aan de slag. Ik ben in de leer bij Tom, een groot deskundige van ITRAIN. Hij helpt me steeds weer verder met mijn baanplan. Ook hebben we zeer regelmatig email contact: echt geweldig!
Piet heeft wat van mijn locs onder behandeling en hij steekt er erg veel tijd in!
Al met al: ik verheug me telkens weer op een bezoek op vrijdagmorgen! Een aanrader voor iedereen met de modeltreinbaanhobby!

albert schuling28-05-2016 14:36 uur


vandaag beide loc,s opgehaald bij de hip,nieuwe decoders in laten bouwen door herald.
perfect geregeld alles,rijdt weer als nieuw.
eindelijk was hans ook weer eens aanwezig.
gezellig kunnen praten en gelijk kijken naar de modelbaan,ziet er allemaal zeer mooi uit.
je kunt er altijd vragen stellen,problemen worden
indien mogelijk direct besproken en ook opgelost.

ik groet alle medewerkers van de hip.

ik voel mij altijd welkom.

Evert07-04-2016 22:02 uur


Een paar weken geleden een stoomlok ter reparatie achter gelaten met de medeling
geen haast mee.
Een tweetal weken later een mail dat de lok klaar is, dus de lok opgehaald.
De lok op het spoor gezet en als nieuw.
Harald bedankt voor de service.

Mvg Evert.

Ps ook nog een leuke dag gehad bij HIP.

René02-04-2016 13:51 uur


Ik ben vanochtend voor het eerst in Werkendam geweest.
Dirk heeft mij rondgeleid. Indrukwekkend allemaal. Je doet er veel inspiratie op.
Maar ik kwam eigenlijk voor een locje die het schijnbaar niet deed. Harald is er mee in de weer geweest en heeft waardevolle adviezen gegeven. En, ik heb ook weer wat geleerd. En het locje doet het weer.

Ik kom zeker weer. Harald, Dirk, dank!

Groet
Rene

Henk Iking20-03-2016 20:31 uur


Op 19 maart 2016 een bezoek gebracht voor informatie over boosters.
Een ontzettend gezellige dag gehad met Harald Karsen.
En oh ja, we hebben het ook nog over boosters gehad....

Harald,
nog bedankt voor je tips en adviezen en de tompouce vanwege je verjaardag.
Mijn baanplan ben ik aan het herzien en zal dat op het 3railforum plaatsen.

Henk

Jørg13-03-2016 12:45 uur


Heb onlangs een decoder laten inbouwen door Harald, zeer goed uitgevoerd , de loc een BR232 Railion is nu echte een krachtpatser zowel van rijeigenschappen als van geluiden, hartelijk dank daar voor.

Spoorse groeten
Jørg

Rob van den Oord13-03-2016 11:39 uur


betreft: inbouw ESU sound decoder in Piko ET41-144

Harald heeft voor mij een ESU sound decoder ingebouwd
heel fijn om met Harald samen te werken
heeft hem totaal ingeregeld precies zoals ik bedoeld
had
-
kan dit zeker aan bevelen en voor mij zeker voor
herhaling vatbaar

Martin Korporaal, Tholen13-12-2015 01:00 uur


Vanmiddag bij jullie op bezoek geweest. Warm welkom.
Leuke rondleiding gehad, inspiratie opgedaan en met waardevolle adviezen weer naar huis. Was leuk en kom vast wel weer keertje terug. Dank voor jullïe gastvrijheid.

Cees24-11-2015 21:40 uur


In oktober heb ik de beginnersworkshop Itrain gevolgd, en nu in november de vervolg workshop.
Wat fijn is, is dat er in kleine groepjes word gewerkt. Zo krijgt iedereen gedurende de dag de aandacht die hij nodig heeft van onze Itom. In beide workshops wordt ruim voldoende aandacht aan het programma besteed, zodat je thuis ermee aan de slag kunt.
De lunch was beide keren, door Hans, uitstekend verzorgd.
Buiten de workshops om was er ook tijd om de vorderingen aan de diversen banen "in het echt" te bekijken.
Erg plezierig dat er een plaats is, waar je voor je hobby terecht kunt. Iedereen is zeer hulpvaardig. Er is op velerlei gebieden ruim voldoende kennis aanwezig.
Graag tot een volgende keer,
Met vriendelijke groeten,
Cees

Hans13-11-2015 16:32 uur


Op 11 oktober met een in blijde verwachting kloppend hart van Antwerpen naar Werkendem getogen om de koploper workshop voor beginners bij te wonen. Ik verwachtte eigenlijk dat mijn 'leken' verstand zou verwelken tijdens deze bijeenkomst maar gelukkig bleken Sander en Peter duidelijke koplopertaal te spreken. Inmiddels gestart met het uitzetten van een proefopstelling en het komende weekend ga ik aan de slag om alles aan elkaar te knopen. Bedankt heren, en ge zijt gewaarschuwd, mijn vrouw is jullie volgende cursist die ook besmet is geraakt met het treintjes-virus.
Tot de vervolg-cursus koploper en thanks!

Jack van As, marklin-combi07-11-2015 15:16 uur


HIP bedankt! Top geregeld door iedereen. Mijn keus is gemaakt, blije itrain fan.

Was weer een leerzame dag, veel gehoord en gezien. Veel vragen beantwoord en nu zeif proberen.

Jack

Haico26-10-2015 18:35 uur


Ook nog een positieve reactie uit Papendrecht (workshop 11/10). De uitleg en nieuwe aanpak van Sander en Peter heeft er zeker toe bijgedragen dat ik,(leek) veel heb opgestoken. Wat een inzet mannen bedankt hiervoor en zeker niet te vergeten de koffie en de lunch, een woord hiervoor " Super".
Ben inmiddels lekker aan het ontwerpen en een beginnersbaantje aan het bouwen.

Nogmaals bedankt !

Haico

Hennie21-10-2015 21:18 uur


Hier nog een positieve reactie op de workshop koploper voor beginners van 11/10.
Bij binnenkomst gelijk aan de koffie met peperkoek, ook de lunch was goed verzorgd door Hans.
Het was een duidelijke uitleg door Sander en Peter en heb er het nodige van opgestoken om het zelf in de praktijk uit te werken.
Bij deze dank aan alle HiP ers.

Stefan en Teun19-10-2015 20:08 uur


Wij hebben samen de workshop digitaliseren gedaan.
Veel opgestoken dankzij Wim, het is best wel passen en
meten in een n-loc.
Ook dank aan Hans met zijn voortreffelijke lunch.

Groeten, Stefan en Teun

Fer18-10-2015 21:32 uur


Vandaag de workshop digitaliseren gedaan. Voor een leek als ik is een decoder een bos draad met allemaal een eigen kleur. Na vandaag weet ik dat ieder kleurtje zijn plekje heeft. En als je het goed doet, krijgt je analoge lok een digitaal 2e leven!
Bedankt voor de uitleg en de support!
Ferdi

Rick Waver18-10-2015 20:39 uur


Vandaag cursus digitaliseren gevolgd.
Na schoonmaken loks en analoog testen de loks voorbereid voor digitaal rijden.
Dat houdt in voor de Marklin freaks een ombouwset met toebehoren voor 3 rail en voor de 2 rail freaks gewoon decoder plaatsen en that is it. Daarna programmeren van de decoders en er gaat een wereld voor je open.
Tot mijn grote verbazing deed mijn lok het in een keer goed.
Rijden als een tierelier !!!
De lunch was weer perfect, ( Hans bedankt ) en de presentatie door Harald en Wim was prima toegespitst op de verschillende nivo' s van de deelnemers aan de cursus.
Tot slot Hobby in Praktijk chapeau, het was de moeite waard deze zondag.
Salut,
Rick ( de Nep Amsterdammer )

Peter Spruit13-10-2015 18:26 uur


Op 11/10 Koploper voor beginners gevolgd.
Hierbij niet alleen dank aan de vrijwillige lesgevers Sander en Peter die een ander zeer duidelijk naar voren brachten maar ook aan de volledige set-up van HiP.
Heren allemaal een dikke thumbs up ! Wat een mooie set up waarbij zowel het hobby club aspect bestaat als een toffe ploeg van vrijwilligers die op diverse valk hun kennis en practische ervaring willen delen met andere hobbyisten.
Ik maak hiervoor graag de verplaatsing van Gent naar Werkendam. De gemoedelijke ontvangst en lunch voorzieningen leggen je als deelnemer nog eens extra in de watten !
Tot de volgende workshop !
Peter / Gent

Gino Blommaert11-10-2015 20:46 uur


Ik wil even een positieve noot laten horen voor de mensen van de HiP.
Vandaag heb ik een workshop koploper gevolgd en één en ander is mij aan de hand van een aangename en verhelderende uitleg duidelijk geworden.
De dag op zich is een feestje want je wordt naast de workshop op zich van begin tot eind in de watten gelegd door de heren van de HiP met een natje en een droogje en een gezonde dosis humor.
Kan het iedereen aanraden die met problemen worstelt omtrent koploper maar dit geld ook voor andere workshops die ze geven.
Mannen, bedankt voor de leerzame en enerverende dag en graag tot ziens

Jack van As, marklin-combi07-10-2015 01:48 uur


HIP bedankt! Top geregeld door iedereen. Mijn keus is gemaakt, blije itrain fan.

Was weer een leerzame dag, veel gehoord en gezien. Veel vragen beantwoord en nu zeif proberen.

Jack

Tom (iTom) Engelfriet02-10-2015 20:48 uur


Het was inderdaad een geweldige dag.
Vandaag hebben we er bij Hobby In Praktijk nog een beetje over nagepraat en nagenoten.
Het is toch geweldig als je ruim 170 mensen op bezoek hebt en iedereen heeft het prima naar zijn of haar zin.

Namens Hobby In Praktijk wil ik dan ook alle deelnemers nogmaals bedanken voor hun geweldige aanwezigheid en saamhorigheid.
Zo'n feestje is er helaas niet ieder jaar maar als er weer eentje komt dan zijn wij er bij.

Met vriendelijke spoorse iTrain groet,
Tom (iTom)

Jan den Edel30-09-2015 16:10 uur


Hartstikke bedankt voor de perfect georganiseerde iTrain fanclub dag.
Jan en Albert, Treinenclub 1904 uit Gouda

Piet de Bruijn30-09-2015 07:13 uur


Ik wil, net als alle anderen, de dames en heren van HIP bedanken voor de fantastische iTrain dag.
Succes met de voorbereidingen voor een evt. vervolg.

Teun Schoolenberg29-09-2015 21:29 uur


Geweldige iTrain dag niets dan lof.
Veel aan gehad, super.
Leuke gesprekken gehad.
Mensen van HIP en Xander bedankt.

Groet, Teun

Herman Nieuwenhuizen 3-railforum de iris29-09-2015 16:37 uur


Mensen van de HIP allemaal hartelijk bedankt voor de zéér geslaagde i-Train fanclubdag, perfect georganiseerd,
Speciaal voor Hans,dit is te gek man,bedankt!!!!

Groet Herman.

Theo van Eerd29-09-2015 00:09 uur


J.l. zaterdag (26-09) de iTrain fanclubdag bijgewoond.
Zoals ook andere fanclub dagen was ook deze weer voortreffelijk geregeld. Petje af voor de heren én dames van HIP.
Ook op andere momenten vriendelijk en gastvrij ontvangen.

Graag weer tot ziens!

Gr. Theo

Henk Iking28-09-2015 13:47 uur


HIP'pers en Xander,

In een woord GEWELDIG!

Wederom en nogmaals dank voor deze geweldige (iTrain)dag!

Hulde aan de organisatie en de vrijwilligers.

Tot de volgende keer.

zendesigner28-09-2015 07:13 uur


weer een prachtige i train dag. echt top van de mannen van hobby in praktijk!

Joop Kokke27-09-2015 22:41 uur


Heb genoten van afgelopen zaterdag. Was goed georganiseerd.We waren met z'n drieën vanuit Arnhem gekomen en hebben ons goed vermaakt.

Walter Wissels27-09-2015 22:16 uur


Hallo,

het was gezellig en de uitleg van posities was goed,

Xander, Hans, Hippers en aanhang bedankt voor deze geslaagde iTrain dag,

met vriendelijke groet,

Walter

Jan van der Meulen27-09-2015 20:42 uur


Gisteren naar de iTrainfandag geweest georganiseerd door Hobby in Praktijk. Ook nu was ik weer onder de indruk van de professionaliteit van de organisatie, de vriendelijkheid en deskundigheid van de medewerkers en de gastvrijheid!
Bovendien veel geleerd van de inleiding door Xander Berkhout. Met het onderwerp "Positie rijden" schoot hij voor mij midden in de roos, want ik ben daarmee als beginner aan het experimenteren.

Graag tot een volgende keer!

Theo van Bremen27-09-2015 20:27 uur


Hallo allen, wat was het een fantastische dag

Mooi weer, goede ontvangst (hans)lekkere koffie, mooie en grote tent, goed geluid, lekker eten, gezelligheid

En goede presentatie


Heren bedankt

Groet Theo van bremen

Job Bouman27-09-2015 20:17 uur


GIsteren samen met mijn treinenmaatje de iTrainfandag bezocht, gewoon helemaal top. Heel veel dank.

Oswald Croese27-09-2015 18:56 uur


Wat een geweldige iTrain Fandag.
Ik heb veel informatie kunnen krijgen.
Bovendien weer genoten van de prachtige banen.
Bijzonder bedankt.

Henk de Gans27-09-2015 18:35 uur


Wat een bijzonder gezelschap is hobby in praktijk toch! Hartelijk, gastvrij, wat een verademing in een maatschappij die toch vooral "IK" gericht is. Bij jullie wordt gedeeld, kennis en koffie en als je om etenstijd komt zelfs nog eten ook! En gisteren hadden jullie zelfs 180 gasten, die Hans persoonlijk op stond te wachten bij de poort. Een geweldige dag gehad, weer veel geleerd over dit maal Itrain. Ik heb het nog even nagezocht, en 14 maart 2015 volgde ik de introductie cursus Itrain bij jullie. Ik had nog helemaal niks, was me nog aan het oriënteren op de hobby.Het werd dan wel twee spoor voor mij, maar de cursus van Tom bracht me wel op gang met dit mooie software pakket. Nu heb ik mijn schaduwstation van 14 opstelsporen van ruim 2 meter inmiddels gereed en kijk ik uit naar het hoofdspoor. Maar vandaag toch weer wat moeten aanpassen aan de bezetmelders, de uitleg van Xander was zeer verhelderend, en dat bracht dus werk mee ;-) Ik kijk al weer naar uit naar de volgende itrain dag bij jullie, ik hoop tenminste dat die er komt! Nogmaals bedankt, en tot ziens!

Ron Heuverkamp27-09-2015 18:13 uur


Beste HIP-ers,

Gisteren, bij de Itrain- fanclubdag, voor het eerst op bezoek bij jullie.
Wat een mooie belevenis, een warm welkom, en een prima georganiseerde dag. Mijn hartelijke dank aan alle HIP-ers en overige medewerkers die meegeholpen hebben om er een mooie dag van te maken!

JeroenK27-09-2015 16:56 uur


Hallo Hans, Tom, maar ook alle ander HIP-ers,

Ik wil jullie hartelijk bedanken voor de fantastisch georganiseerde iTrain fandag.

Ik sluit mij aan bij alle eerdere positieve berichten die ik heb gelezen. Zeer compleet en professioneel opgezet!

groeten,
Jeroen Krijger

Bert van der Lugt Melsert27-09-2015 15:12 uur


Wat een dag is het geweest! Zelden een zo goed georganiseerde dag meegemaakt als dit. En dat alleen met vrijwilligers. Petje af. Xander heeft ons mooi meegenomen door de tijd. Historie, heden en toekomst. Ik denk dat een hoop mensen nu meer begrijpen van de extra dingen die ook in iTrain aanwezig zijn. ik denk dat we best kunnen zeggen dat we heel blij zijn met Xander en zijn product. En natuurlijk zijn we blij dat "Hobby in Praktijk" dit heeft willen en kunnen organiseren. Top.

Vriendelijke groet,

Bert van der Lugt Melsert
Dinamo rijder icm iTrain vanaf versie 1.x

Henk de Gans27-09-2015 14:53 uur


Wat een bijzonder gezelschap is hobby in praktijk toch! Hartelijk, gastvrij, wat een verademing in een maatschappij die toch vooral "IK" gericht is. Bij jullie wordt gedeeld, kennis en koffie en als je om etenstijd komt zelfs nog eten ook! En gisteren hadden jullie zelfs 180 gasten, die Hans persoonlijk op stond te wachten bij de poort. Een geweldige dag gehad, weer veel geleerd over dit maal Itrain. Ik heb het nog even nagezocht, en 14 maart 2015 volgde ik de introductie cursus Itrain bij jullie. Ik had nog helemaal niks, was me nog aan het oriënteren op de hobby.Het werd dan wel twee spoor voor mij, maar de cursus van Tom bracht me wel op gang met dit mooie software pakket. Nu heb ik mijn schaduwstation van 14 opstelsporen van ruim 2 meter inmiddels gereed en kijk ik uit naar het hoofdspoor. Maar vandaag toch weer wat moeten aanpassen aan de bezetmelders, de uitleg van Xander was zeer verhelderend, en dat bracht dus werk mee ;-) Ik kijk al weer naar uit naar de volgende itrain dag bij jullie, ik hoop tenminste dat die er komt! Nogmaals bedankt, en tot ziens!

Vincent Heiwegen27-09-2015 12:32 uur


Bij deze wil ik jullie bedanken voor de zeer goed verzorgde itrain fandag. Duidelijke uitleg van Xander was mede mogelijk door de goede geluidsinstallatie en het grote scherpe scherm. Verder was er ruim voldoende eten en drinken.

Ik kan niet anders zeggen dat het TOP geregeld was. Bedankt hiervoor!

Brupo-X27-09-2015 12:03 uur


Er is al veel gezegd over deze dag en het klopt allemaal het was in een woord gewoon een SUPER MOOIE GEZELLIGE PERFECTE dag die perfect georganiseerd was ook namens mij hartelijk bedankt voor de geweldige ontvangst en gastvrijheid en natuurlijk ook Sander bedankt en niet te vergeten Dennis die mij meenam vanaf Eindhoven wat heb ik genoten van deze dag .
Ik hoop in de toekomst nog eens na de HIP te gaan want het is er gewoon perfect met vele mooie bannen .

Groeten uit Maastricht Brupo-X........

Gerrit Leenders27-09-2015 11:45 uur


Hatelijk dank voor de leerzame iTtrain fandag gister.
De organisatie was perfect, koffie, soep en broodjes heerlijk.
We hebben genoten en veel opgestoken.

René van Belzen27-09-2015 11:18 uur


Beste mensen,

Gisteren opnieuw een fantastische dag gehad met de uitleg van Xander en jullie ongekende gastvrijheid en verzorging.
In één woord geweldig.
Waar vind je dat nog?
Nogmaals hartelijk dank daar voor.
Groetjes,
René van Belzen

Ben Quanjer27-09-2015 10:42 uur


De iTraindag gisteren bezocht en alles was prima geregeld tot aan het eten en drinken toe. Wil iedereen daarvoor bedanken.
Had mijn laptop meegenomen om degenen die daar behoefte aan hadden uitleg te geven maar helaas was mijn plek in de middagpauze door iemand anders ingenomen, jammer.
De presentatie van Xander was prima, goed te volgen.

Hans, Tom enz enz enz iedereen bedankt voor deze mooie dag.
Ben Quanjer

Geert Van der Jeugt27-09-2015 10:40 uur


Ook ik terug van de HIP iTrain dag en wat ben ik voldaan !

Het was voor mij de eerste keer bij HIP, en wat me direct opviel zodra ik
naar hun lokaal aan he stappen was dat Hans me opwachte en een hartelijk welkom uitsprak !
Na een lekkere hete koffie de verschillende mooie banen bezichtigd.
Wat een prachtige banen, mooie kermissen en overal een zeer gemoedelijke rustige sfeer !
FANTASTISCH !
Nadien heel veel bijgeleerd van Xander, dat was natuurlijk het hoogtepunt van deze dag... gewoon
heel wat dingen geleerd, die ik totaal niet wist om iTrain te finetunen !
Xander zijn presentatie was echt de max, met het hart op de juiste plaats, bij de modelspoorliefhebbers,
en niet een commmerciele presentatie om zoveel mogelijk licenties te verkopen.
Echt top !

Het middagmaal ! Lekkere goulash soep met belegde broodjes en nadien koffie of frisdrank !
Meer clubs zouden dit moeten doen !...
Perfecte catering door de verschillende partners ! Echt top en lekker !!!!!

Na de middag was Xander weer aan het woord om ons iets meer bij te leren over iTrain
en als item "positionering" of hoe laat je dat treinstel precies stoppen midden aan het perron !
Was de max en ook weer veel bijgeleerd !

Al bij al een super dag ! Hartelijk dank aan alle mensen die dit hebben mogelijk gemaakt,
de verschillende clubbanen, de baan van Leo en co, Rosoft en aan alle standhouders !

Het was top en de organisatie Super !

Geert

Henry ten Hove27-09-2015 10:02 uur


Het was een erg gezellige dag en de complimenten voor de organisatie. Ook veel mensen mogen ontmoeten,

gr henry

Jørg27-09-2015 09:42 uur


Ik wens bij deze iedereen, hartelijk te bedanken voor het organiseren van deze zeer geslaagde iTrain fandag, het was een echte feestag en zeker voor herhaling vatbaar.
Proficiat voor de onbaatzuchtige inzet van alle Hippers en hun echtgenoten/vriendin die de catering voor 100% hebben laten slagen.
Ook een dikke merci aan Hans om dit alles mogelijk te maken.

theo de jong27-09-2015 09:42 uur


bedankt voor de goed georganiseerde en leerzame iTrainfandag
met vr groet theo

Gerard Roestenberg27-09-2015 08:42 uur


Alle hipper's
Een fantastische dag gehad vandaag bij jullie. Wat jullie met je enthousiasme klaarspelen en doen voor onze hobby is toch echt uniek. Het was weer top hoor. Een goed en duidelijk verhaal van Xander en vooral een juiste keuze om meer aandacht te schenken aan het positie rijden. Was zeer interessant en leerzaam. Verder kwam ook de inwendige mens niets te kort, daar zorgden de dames wel voor. Bedankt voor deze dag en wat mij betreft graag weer tot een volgende keer. gr Gerard

Stafmarklin27-09-2015 06:00 uur


De "Perfect Day" bestaat wel degelijk. Ik heb hem gisteren meegemaakt tijdens de iTrain Fandag. Interessante uiteenzetting van Xander. Een warm onthaal en de catering was TOP. (Soep, (worsten)broodjes, borrelhapjes, koffie, frisdrank.....de sfeer was zoals het weer: prachtig.
Bedankt heren en dames van HIP voor de fijne dag.

W.Broere27-09-2015 00:08 uur


Hallo Hans.
We zijn vandaag op de iTrain fanclubdag geweest.
We hebben het prima naar ons zin gehad.
Goede presentatie van Xander.
En prima lunch met alles erop en er aan.
Wij danken jou en alle medewerkers van de HIP.
En niet te vergeten de dames van de catering.

Groet Wim, Roel en nog een Wim.
Uit Ridderkerk.

Martin27-09-2015 00:03 uur


Vandaag ook bij de iTrain fandag aanwezig geweest. Het was een geweldig goed georganiseerde en informatieve dag. En ook nog eens compleet kosteloos... Helemaal super! Xander, Hans en zijn HIP-pers: zeer bedankt!

petervandriel26-09-2015 23:31 uur


met verwondering deze dag bijgewoond.
verwondering in de zin van een geweldige organisatie waarin werkelijk alles tip/top was georganiseerd.
grote tent, perfect geluid, duidelijk beeldscherm, soep, broodjes, uitleg, on Nederlands gratis, noem maar op. top!
absoluut voor herhaling vatbaar.dank.

Ron Flinterman26-09-2015 22:44 uur


Ook ik heb het vandaag mogen meemaken, de eerste Itrain dag. Veel opgestoken van de presentatie van Xander Berkhout. De organisatie was uitmuntend te noemen, wat de mensen van Hobby in de praktijk voor elkaar hebben gekregen, dat heb ik nog niet veel meegemaakt. HULDE!

petervandriel26-09-2015 22:17 uur


met verwondering deze dag bijgewoond.
verwondering in de zin van een geweldige organisatie waarin werkelijk alles tip/top was georganiseerd.
absoluut voor herhaling vatbaar.
leerzaam en plezierig.
dank.

Ruud de Bruijn26-09-2015 20:54 uur


Ik kan alleen maar onderstaande berichten bevestigen.
Wat ik nog wel wil toevoegen is dat Xander een rustige en prettige spreker is met een vleugel humor.Goed gedaan

Paul Janssens26-09-2015 20:47 uur


weer een fantastische organisatie van HIP voor de iTrainfandag. Hip hip hoera

Gerard Krouwels26-09-2015 20:44 uur


In Groningen bij de MCS de Railrunners gebruiken we iTrain voor de vaste en module HO-clubbanen. Een duidelijke reden om met 3 collega clubleden naar Werkendam af te reizen. Het was elke kilometer van de 227 heen en 227 terug waard. De ontvangst, de verzorging en het gebodene waren meer dan fantastisch. Ongelofelijk dat dit mogelijk is. Ik wil alle betrokkenen heel erg bedanken en we zullen de reis nog wel enige keren gaan maken.

Ron Flinterman26-09-2015 20:25 uur


Ook ik heb vandaag met veel plezier de lezing gevolgd van Itrain. Hulde aan Xander Berkhout. Maar dit kon alleen maar plaatsvinden,door Hobby in de praktijk. Het werk en enthousiasme dat deze mensen ten toon hebben gespreid is werkelijk onvoorstelbaar! Dank jullie wel!!

Joop Kluppels (Borne)26-09-2015 19:44 uur


Vandaag de iTrain Fanclub Dag bezocht met een presentatie van Xander Berkhout (Developer of iTrain)georganiseerd door Hobby in Praktijk op hun locatie in Werkendam.
Geweldig georganiseerd (met naast hun clubhuis een partytent met 150 zitplaatsen en een super presentatiescherm) en een uitstekende presentatie door Xander Berkhout over het ontstaan, de mogelijkheden en de te verwachten ontwikkelingen van iTrain.
Prachtige modelbanen gezien en een super ontvangst en verzorging (koffie, broodjes, soep) door de dames en heren van Hobby in Praktijk.
Chapeau!

Ed en Damiam26-09-2015 19:40 uur


zoals gewoonlijk waren we (Damiam en ik) weer hartelijk welkom bij de Hip
alles was weer geweldig verzorgd genoeg te eten en te drinken, van worstenbroodjes, soep broodjes enz enz.

alles was weer top geregeld
verder de nieuwe itrain test baan gezien die er werkelijk geweldig uitzag

ook van Henk (hasblas) zijn creatie in levende lijve mogen aanschouwen (werkelijk top Henk)

heren allen vreselijk bedankt voor de gehele dag en voor de top catering, tent geluid enz.

MVG Ed en Damiam

peter succes met goedkeuren van de vele reacties die je al krijgen

Barry26-09-2015 19:23 uur


Mag ik de eerste zijn?
Ik ben net terug van de iTrain fanclubdag en het was zoals gewoonlijk weer tot in de puntjes geregeld bij HIP. Ik wil daarom iedereen die er aan mee gewerkt heeft bedanken voor deze top dag. Ook Xander bedankt voor de mooie presentatie.

Leo Ooms (Leeeke)26-09-2015 19:23 uur


Heren (en dames) het was zoals altijd weer SUPER!!!
Alles was tiptop geregeld. Ook de Demobaan mogen we gerust een succes noemen. Barry en ik hadden amper tijd voor het Toilet

Jos van Stralen26-09-2015 19:12 uur


Vandaag (26-9-2015) de fandag iTrain meegemaakt. Niet alleen Xander wil ik nogmaals bedanken voor zijn presentatie maar ook de organisatie van deze dag. Het was in een woord geweldig.

Jos

Gert Jan Maarsen26-09-2015 17:56 uur


Vandaag naar de i-train fan dag geweest, leuke leerzame dag
Maar wat een top georganiseerde dag door H.I.P
Hans, Xander en alle andere hip-ers hartelijk dank voor de organisatie van deze top dag
Tot ziens Gert Jan Maarsen

Risse L.C.15-09-2015 15:07 uur


De workshop van 6/9/2015, hebben wij de hr. den Boer en
Risse als zeer prettig en leerzaam ervaren. De verzorging was
uitstekend, de instrukties van de lesstof duidelijk en volgzaam. Wij hebben ons al aangemeld voor de volgende cursus.
Vr. gr Risse L.C.

Nico van der Horst09-09-2015 10:49 uur


wokschop van 06 09 2015 ik ben zeer te vreden goede presentatie ik heb mij al opgegeven voor de volgende cursus

vrg Nico

Jan Verloop10-08-2015 19:12 uur


Dat ziet er goed uit! Ik kom graag eens langs om het nog beter te bekijken en advies te krijgen over de aanschaf van spulletjes om mijn oude baan te vervangen door een digitale.

Theo (kolenmijnindustrie)29-07-2015 22:59 uur


Aan het hele team ook een hele fijne vakantie gewenst en verdienen jullie ook.
Geniet ervan.
Met vriendelijke groet,

Theo.

Rick Waver13-07-2015 19:23 uur


Zaterdag jl. de workshop iTrain voor gevorderden bezocht bij Hobby in Praktijk te Werkendam. De presentatie werd gegeven door de enig echte iTrain kenner van de HIP nl. Tom of voor intimi iTom.
Op zijn bekende met kwinkslagen doordrenkte manier van vertellen werden de cursisten meegenomen langs Menu stappen als Locomotieven, Treinen, Wagons, Treintypen, Routes en Snelheidsmetingen etc. zodat iedereen einde van de dag het gevoel had van ok, ik kan verder met het besturingspakket iTrain. Door de aanwezige techniek ( beamer, laptops, proefopstelling met 5 opstelsporen in een van airvo voorziene lesruimte komt eea. prettig en professioneel over op een ieder die de cursus volgt.
De lunch ( in een heerlijk gekoelde lunchkamer) was perfect verzorgd door Els en Hans van Tilborg en bestond uit soep, broodjes ei, kaas, ham, worst, en krentenbollen met een sapje of melk erbij en werd door Hans met een big smile opgediend.
Kortom het was een geslaagde workshop voor alle deelnemers.
Tom bedankt voor de voortreffelijke presentatie van de lasstof , Hans en Els bedankt voor de lunch en tot slot HIP bedankt voor de goede organisatie van de workshop.
Met vriendelijke groet uit Mokum,
Rick

Frans Vos11-07-2015 14:22 uur


Vanochtend voor het eerst bij HIP op bezoek geweest. Ook ik kan niet anders zeggen dat de ontvangst geweldig was. Gelijk aanschuiven aan de stamtafel, even voorstellen en binnen een minuut een bakkie koffie voor je neus. Super! Veel gezien, veel gehoord, al heb ik nog niet goed onthouden wat het verschil is tussen DCC en MCC. Tussen al het digitale geweld ontdekte ik een 'antiek' Fleischmann tandradlokje, eenzelfde lokje zoals ik zo'n 45 jaar geleden zelf heb gekocht.
Ik heb genoten, en kom zeker terug maar dan wel met fotocamera....
Hartstikke bedankt, ook voor de lekkere broodjes tussen de middag en tot ziens!
Mvg, Frans Vos (Den Bosch)

Tom Engelfriet28-06-2015 17:54 uur


Zaterdag 27-6 heb ik de workshop iCar gevolgd. De presentatie werd uitgevoerd door Alex van mcc ModelcarParts.
Heel erg leuk om dit te volgen, zeker omdat de presentatie overeen komt met de workshop iTrain die wij bij Hobby In praktijk zelf geven. Er zijn wel verschillen tussen iCar en iTrain, onder andere de rijwegen in iCar zijn dynamsich terwijl in iTrain er met een bloksysteem wordt gereden. We gaan nu zeker in overweging nemen om op onze iTrain Velsenbaan ook gebruik te gaan maken van auto's aangestuurd door iCar.
De lunch was weer voortreffelijk, we hadden de eer als eerste groep gebruik te maken van de nieuwe lunchkamer, de soep, slaatjes en gekookte eieren smaakte dan ook weer voortreffelijk waarvoor complimenten aan onze kok Hans die weer glunderend de lunch kwam uitserveren.

Paul Janssens22-06-2015 20:52 uur


Vorige zaterdag workshop bovenleiding gevolgd. Was weer af. Bedankt HIP en Henk.

Jaap Haak03-06-2015 18:17 uur


Afgelopen weekend, 31-05-2015 de begincursus Koploper gedaan.
Na een zeer prettig ontvangst door Hans met koffie en ontbijtkoek al aardig de sfeer kunnen proeven van de club.
Daarna begon de het theoretisch deel van de cursus gegeven door Sander en Peter (Degeluidsman). Ik ging er blanco in. De presentatie in powerpoint (die we meekregen op een USB stick)was zeer duidelijk en ook voor mij goed te volgen.
Daarna een prima lunch met soep, broodjes, melk of een sapje.
De middag zelf aan de slag met het programma Koploper. Met nog wat aanwijzingen van Sander lukte dat aardig. De cursus gister uitgeprint en komend weekend zelf aan de slag. Mannen bedankt voor de fijne en leerzame dag en wil zeker de vervolgcursus gaat doen.

Groet Jaap

Dirk van der Wilt31-05-2015 17:15 uur


Vandaag 31-5 2015 een cursus Koploper gevolgd bij Hobby in praktijk. Een zeer hartelijk ontvangst met koffie en een stuk koek. Even gezellig zitten praten en toen iedereen er was zijn we begonnen. Een ploegje van 3 man(er was er 1 niet op komen dagen) dus het is eigenlijk een prive les.
Voor de middag een uitgebreide les onder leiding van Peter en Sander in koploper gehad wat ons meer inzicht in de werking en de opbouw van dit mooie programma gaf.Na de zeer goed verzorgde lunch zijn we verder gegaan met de praktijk. Zelf van 0 af een baantje gemaakt en alle handelingen in koploper om dit te realiseren. Ik kijk al uit naar een vervolgcursus hiervan en kan het een ieder aanbevelen
Groeten,
Dirk

Marc Tol31-05-2015 16:26 uur


Vandaag workshop Koploper gevolgd.
Na een hartelijke ontvangst door Hans, de eerste stappen in Koploper uitgelegd gekregen door Sander en Peter. 'S ochtends een heldere presentatie en uitleg. Na een heerlijke lunch met soep en broodjes, de eerste baan in Koploper aangemaakt. Uiteindelijk koploper aangesloten op de testbaan en eerste treinen automatisch zien rijden.
Tenslotte nog uitleg gekregen van Hans over de grote baan beneden. Wat een ruimte, wat een treinbaan. Kortom een aanrader, deze cursus.

Hugo van der Brugge31-05-2015 10:32 uur


Op 15 mei zijn Paul Kuipers en ondergetekende te gast geweest bij HIP. Een openbaring, niets meer en niets minder! Het was de reis meer dan waard. Een gezellig team vrijwilligers zet je meteen op je gemak; je bent onder broeders. Je kunt alles vragen, niks is te gek of te dom. De tentoongestelde banen dwingen respect af. De baan in de unit ernaast tart elke normale beschrijving. Wat een baan! En wat een materieel! Indrukwekkend, al is het niet mijn "cup of tea" om mijn hobby vanachter 3 levensgrote schermen te beleven. De lokkendokter kwam langs, zag, maar overwon helaas niet. Kan gebeuren, je kunt ook niet alles weten/kunnen.
Om kort te gaan: het is de reis, waar vandaan die ook moet gaan, meer dan waard! Een echte aanrader, je steekt er altijd wat van op!

Zaandam, Hugo van der Brugge

Rickwaver25-05-2015 21:31 uur


Afgelopen zaterdag de cursus bomen maken gevolgd.
Na een technische uitleg van Jaap Vriend (" Japio" ), aan de gang met koperdraad.
Ongekend leuk om op deze manier van beneden naar boven een boom te maken en door middel van koper, boomschorsverf, groene latexverf, lijnmspray, geknipt wildgras, haarlak en bevlokkings materiaal een natuurgetrouwe boom te maken. Tadeloze techniek en een leuke en goede uitleg van Jaap met hulp van zijn zoon Jarno. Zeker de moeite waard voor iedereen om een scenery te verfraaien.
Hobby in Praktijk dank voor dit initiatief en Tom dank voor de introductie en begeleiding van deze cursus dag.
Groeten,
Rick

Rick Waver18-05-2015 21:33 uur


is het wellicht een idee om weer een workshop OC 32 te organiseren voor beginners en voor gevorderden ? Gezien de mogelijkheden van de OC 32 is het een fantastische aanvulling op de modelbaan alleen zou ik op dit moment bij God niet weten hoe ik er verder mee moet!!!
Dus uitdaging aan de club , maak ons gek en organiseer workshops OC 32.
groeten,
Rick (" nep amsterdammer ")

Teun Schoolenberg16-05-2015 20:50 uur


Workshop i-train gevolgd met een leuke groep mensen.
Aanrader: wordt op een leuke manier door Tom gegeven,
Je steekt er veel van op en je hebt een gezellige dag.
Bedankt nogmaals.

Teun Schoolenberg

Gert Jan Maarsen16-05-2015 19:20 uur


Vandaag 16-5-15 I-Train cursus gehad van I-Tom
Een prima cursus voor de beginner met I-Train,in een ongedwongen sfeer in begrijpelijke taal
Dit alles op een prima locatie,en bovendien uitstekend verzorgd
Dank aan Tom, en het hele H.I.P team

Groet, Gert Jan

Rick07-05-2015 13:50 uur


Beste Wim,

Dat is dan wederzijds en uh ' nep ' amsterdammer?
Amsterdamser dan een jongen uit de ' pijp ' kun je het bijna niet krijgen.
Leg ik Tom nog wel een keer uit.
Nou tot ziens op de club.

Groeten,
Rick

Wim van Dijk06-05-2015 21:34 uur


Beste Frans,

Bedankt voor je lovende woorden, ik heb het graag gedaan gezien de emotionele waarde van deze wadloper.

Beste Rick,

Vrijdag kijken we altijd naar je uit. Tom vraagt dan is die nep Amsterdammer al binnen?
Bedankt voor al je gezelligheid en je leuke verhalen.
We zien je graag bij Hobby In Praktijk.

Wim van Dijk

Rickwaver02-05-2015 13:57 uur


Door kennismaking met een van de leden van Hobby in Paktijk ( Tom) op de beurs eind maart jl. In Zutphen ingegaan op de uitnodiging eens langs te komen in Werkendam.
Gegrepen door het modeltreinen-virus dit gedaan en ik kan het iedere " treinen gek" aanraden.
Op de club zitten mensen met allemaal verschillende kennisgebieden en dat maakt het erg leuk om van hen te leren en ook zelf de opgedane kennis toe te passen. Naast treinen is er ook een grote sectie op het gebied van modelboten hetgeen voor zich spreekt in het waterrijke gebied rondom Werkendam.
Zelf wil ik voor MIJ en mijn kleinzoons ( volgorde is om niet te suggereren dat ik de jongens als excuus nodig heb) een baan maken van 2,5 x 2,5 meter. De onderbouw is al gereed echter ik wil eerst op een test baantje de techniek onder de knie krijgen. Mijn materiaal bestaat uir Roco, Lenz, Rosoft. Als besturings programma gebruik ik iTrain. Onder de bezielende leiding van Tom ( iTom)
kom ik iedere vrijdag een stukje verder met dit prettige besturingspakket. Tom daagt mij uit met wat huiswerk in de vorm van opdrachten en de week erop word ik " overhoort" . Inmiddels rijden op een testbaantje mijn treinen automatisch en ga ik iedere keer weer gemotiveerd naar huis terug.
Kortom ik kan iedere model treinen liefhebber aanraden mijn voorbeeld te volgen.
Kom langs, er is koffie en koek en doe kennis op voor de hobby die zoveel plezier en afleiding geeft.

De koning zei het al: hoe dichter bij Dordt , hoe leuker het wordt.!
Tot een volgende keer.
Groeten.
Rick(waver)

Frans van Zundert29-04-2015 20:24 uur


Heren,

Ik heb enkele weken een Wadloper van FLM afgeleverd in Werkendam die was vernield door een zogenaamde reparateur van FLM maar hij wou na de repatie niet meer rijden. Heb contact gezocht met de lokdokters van Hobby in Praktijk.

Wim van Dijk heeft zich er om bekommerd en zowaar hij rijdt weer.
Hij is een echte lokdokter N-spoor.

Bedankt Wim.

Groetjes Frans van Zundert

Fred Rutten25-04-2015 21:03 uur


Net het videoverslag gezien van de koploperfanclubdag. Wat een ongelooflijk hoop werk is er door jullie verricht zowel in de voorbereiding als op de dag zelf. Heel veel dank en complimenten voor deze super prestatie. Als fan van koploper weer het een en ander geleerd en al toegepast. Als ik in de buurt ben kom ik zeker even aan.
Met vriendelijke groet
Fred

Risse L.C17-04-2015 15:02 uur


Hallo,
Wij zijn op 11 april te gast geweest bij jullie.
Reden was de koploperdag. Ondanks dat het weer niet meewerkte
hebben wij met 2 personen goede herinneringen aan deze dag. De catering was goed verzorgd, de dag zelf was leerzaam.
Inmiddels hebben wij ons aangemeld voor een cursus koploper.
Vr.gr. Risse L.C.

Liek Bouma15-04-2015 21:08 uur


Bij deze wil ik jullie namens vijf leden van de Modelbouw Vereniging Hilversum graag bedanken voor de voortreffelijke Koploperdag op 11 april.
De ontvangst, koffie met oliebol, prima lunch en dan de uitstekende uitleg over zijn programma Koploper door de heer Paul Haagma waren een plezier om te beleven.

Olivier Mittler14-04-2015 21:30 uur


Beste Mensen,

Bedankt voor de fijne dag zaterdag met de Koploper Fandag 2015.
Alles was prima geregeld. Goed dat er een stevige, waterdichte tent
stond. Fantastisch werk van alle medewerkers.

Als ik iets mag vragen.
Graag een scan van de plattegrond van de Zwarte Woud Baan op het platform boven.
Ook heb ik aan Peter en Hans gemeld dat de trap best aangepast kon worden. Helling 50 ° is veel te stijl en gevaarlijk. Mochten jullie er niet uitgeraken voor een aanpassing laat maar weten welke info nuttig kan zijn.
Mvg
Olivier77 (Mittler) uit Antwerpen

Ed en Damiam Flameling14-04-2015 17:50 uur


Heren, Hans, Dames(in willekeurige volgorde)
vreselijk bedankt voor de geweldige dag,omdat wij regelmatig langskomen had ik haast niets anders verwacht
maar het was no grootser als dan we hadden verwacht

Hans en het hele Team bedankt voor de geweldige ast vrijheid

het was weer Top

Gr Ed en Damiam

Wilco13-04-2015 21:46 uur


Ik heb mijn ogen uitgekeken, het was mijn eerste keer bij HIP, en zeker niet de laatste. Wat een organisatie zit erachter, dit is gewoonweg professioneel te noemen. Staande ovatie voor de medewerkers van HIP, en hun organisatie talent. Als zelfs voorzien wordt in kosteloze versnaperingen en lunch, op een gratis dag, dan maak ik een diepe buiging

Erik den Boon13-04-2015 21:13 uur


Beste mensen, ik wil jullie en Paul Haagsma hartelijk danken voor jullie geweldige inzet en organisatie van de Koploperdag van 11 april jongstleden. Het was top!!!

Uiteraard de catering ook heel erg bedankt!

Vriendelijke groet,
Erik den Boon
Tilburg

Henk Iking13-04-2015 14:53 uur


Geweldige dag gehad afgelopen zaterdag en enorm genoten!

Bedankt medewerkers van Hobby In Praktijk.

Ron Zonruiter13-04-2015 14:17 uur


Beste mensen. Langs deze weg wil ik nog even mijn dank uitspreken voor de geweldig ontvangst op de Koploperfandag. Het enthousiasme waarmee jullie zoveel mensen hebben ontvangen was hartverwarmend. Ongelofelijk hoeveel inspanningen jullie je hebben getroost om er een mooie dag van te maken en gezorgd hebben voor o.a. de inwendige mens.
Hartelijk dank dus ook voor al die vrijwilligers Die voor heerlijke oliebollen, soep en broodjes hebben gezorgd.

Ruud Groot13-04-2015 10:28 uur


Zaterdag 11 april 2015 waren we met 7 man van modeltreinenclub 1904 te gast bij jullie bijeenkomst, waar naast de mooie modelbanen, ook Paul Haagsma van Koploper centraal stond. Als voorzitter van onze club, wil ik jullie namens alle leden heel erg bedanken voor de gastvrijheid. De organisatie was perfect. We werden verrast door de verse oliebollen en ook de soep en de broodjes smaakten voortreffelijk. Daarnaast volop drinken en de vriendelijke mensen van de catering verdienen groot respect en dank. Ook de kleine meid achter de tafel met clubartikelen deed grandioos haar best. Maar zeker ook hulde aan de organisatie. De vriendelijkheid en hartelijkheid waarmee jullie mensen uitleg gaven was hartverwarmend.
We hebben genoten van de gastvrijheid, de mooie banen en de leerzame dag, die onze leuke hobby nog meer glans heeft gegeven

Vriendelijke groet
Treinenclub 1904 Gouda
Ruud Groot (vz)

Robert G.Bruinsma13-04-2015 09:39 uur


Mede namens mijn twee metgezellen wil ik Peter en zijn team hartelijk dank zeggen voor de uitstekend verzorgde bijeenkomst, die gehouden is op zaterdag 11 April 2015.
Wij hebben veel geleerd van de uitleg van Koploper door Paul Haagsma.
Wij zullen zeker nogmaals komen indien er weer zo'n bijeenkomst wordt georganiseerd.

Met vriendelijk groet.

Robert G.Bruinsma

Walter Wissels12-04-2015 21:56 uur


Hallo Hans en Hobby in Praktijk team,

Op de Koploperfanclubdag kreeg ieder een warm onthaal door de gastheer zelf, en wachtte Paul Haagsma een groots onthaal in een goed gevulde tent. Hans de organisatie van 14 vrijwilligers en de dames voor de catering bedankt voor de geweldige sfeer en gastvrijheid. Paul bedankt voor de uitleg,

met vriendelijke groet,

Walter

Jos Reumkens12-04-2015 21:04 uur


Hallo Hobby in Praktijk team,

Ook namens mij en mijn vriendin bedankt voor de hartelijke ontvangst op de Koploperdag zaterdag 11-4.
In het bijzonder de dames die voor de lekkere warme soep, koffie, frisdrank en broodjes hebben gezorgd.
En natuurlijk de heren ook niet vergeten,.
Wij komen nog wel eens een keer kijken naar de trein banen.

Groetjes, en nogmaals allemaal hartelijk dank.

Jos en vriendin. ( Die ondanks de slechte weersverwachting toch met de motor vanuit Limburg zijn gekomen )

J.J. van Heck12-04-2015 19:25 uur


Aan alle Hobby in Praktijk medewerkers.

Ook langs deze weg wil ik alle HIP medewerkers heel hartelijk danken voor deze Koploper fanclub dag in Werkendam.

Wat zijn wij bezoekers fantastisch onthaald op koffie, thee en of frisdranken met wat lekkers en zelf gebakken oliebollen erbij. Dan in de middag pauze met verschillende soorten heerlijke soep en een ruime keuze aan belegde broodjes. Tussendoor was er ook nog steeds gelegenheid om de vocht huishouding op peil te houden. Dit allemaal samen met de presentatie van Paul Haagsma, de Koploper guru, heeft deze dag een groot succes bij mij gemaakt.

En dan heb ik het nog niet eens gehad over de prachtige treinbanen bij jullie waar ik nog lang niet op uit gekeken ben.

Mannen en natuurlijk wil ik zeker niet de aanwezige dames vergeten, heel, heel hartelijk bedankt voo jullie goede zorgen om deze dag tot dit succes te brengen.

V. Swaanen12-04-2015 18:15 uur


Voor het eerst de fan club dag bezocht en schrok van de hartelijke ontvangst had dit nog nooit mee gemaakt het was fantastisch ook de presentatie van Paul was zeer goed wel jammer dat hij op sommige vragen nee moest verkopen, het geheel was een onvergetelijke dag en voor herhaling vatbaar ook nog een compliment voor de catering was perfect. Tot volgende keer hoop ik.
Mvg. Victor en zwager

B. Verbiest11-04-2015 23:37 uur


Vandaag de Koploperfanclubdag bezocht en enorm genoten. Geweldige ontvangst en organisatie. Mooie entourage en fraaie banen en natuurlijk erg leuk om Paul Haagsma te horen vertellen over zijn programma.
Toch weer diverse dingen geleerd vandaag.

Hulde voor dit initiatief!!

Koos van de Klundert11-04-2015 22:03 uur


Geweldige fanclub dag van Koploper gehad.
Jammer van het weer maar dat werd weer goed gemaakt door het warme welkom en verzorging van alle vrijwilligers.
Veel dank aan iedereen hiervoor.
Zeker voor herhaling vatbaar.

Fer11-04-2015 21:52 uur


Koploperfanclubdag;

Vandaag een fantastische dag gehad! Buitengewoon goed geregeld, droog gezeten en een puike verzorging!!

Op naar de volgende meeting

Hans de Graaf11-04-2015 19:51 uur


Ik vind jullie een fantastische club v.b. als vandaag alles verzorgd de clubdag van 'Koploper' in één woord ga zo voort.

Wouter11-04-2015 19:07 uur


KOPLOPERFANCLUBDAG


het was een geweldige dag
veel dank
zeker voor herhaling vatbaar !!!

Wouter

Peter Jacobs31-03-2015 19:54 uur


Ik heb afgelopen zondag de Koploper workshop gevolgd. Zeer de moeite waard, zeker voor een herintreder als ik. De ontvangst is hartelijk, de sfeer prima en de uitleg door Peter en Sander zeer duidelijk. Eerst de theorie en daarna de praktijk (hands-on). De soep en de broodjes waren ook top. Kortom: stimulerend.

Dennis van Aalst30-03-2015 17:17 uur


Ik heb onlangs de Koploper workshop gevolgd gegeven door Peter en Sander en ik moet zeggen: het was zeer de moeite waard. De groep is door de organisatie bewust klein gehouden waardoor persoonlijke coaching mogelijk was. Hierdoor ontzettend veel geleerd.
Zeer de moeite waard en ik kom zeker nogmaals langs in de mooie locatie in Werkendam.

Prachtig initiatief!

Dennis

Henk de Gans15-03-2015 21:16 uur


Gisteren op Itrain cursus geweest! Ik was al een keer eerder een dagje langs geweest bij Hobby in praktijk, en toen viel me gelijk al op hoe leuk de sfeer hier is. Ook gisteren weer, viel het me op hoe je gelijk wordt opgenomen in de groep. Hobbyisten onder elkaar, gezellig en hartelijk! En Tom gaf op enthousiaste wijze de cursus, die heel verhelderend was. Maakt de instap in het programma toch een heel stuk makkelijker.Allemaal bedankt, en in het bijzonder Hans, voor deze leuke en goed verzorgde dag.

Rob Zimmermann08-03-2015 08:53 uur


Gisteren op cursus (OC32 gevorderden) geweest bij Hobby in de Praktijk.
Goede cursus, veel geleerd.
Prima ontvangst en gezellige mensen.
Aan te bevelen

Martin van Oosterom07-03-2015 23:51 uur


Vandaag de workshop van de OC32 gevolgd. Ik had mij opgegeven voor de beginners workshop maar deze bleek al vol te zitten. Ik had de materialen al aangeschaft en zelf een beetje aan de gang gegaan en door Sander verder op weg geholpen, ik had een SBB voorsein aan de praat gekregen maar dat was meer geluk dan wijsheid. Ik werd dus ingedeeld in de workshop voor gevorderden en zag daar wel tegen op omdat de OC32 in mijn ogen erg ingewikkelde materie was. Echter na de workshop van Leon van Perle is de OC32 een stuk duidelijker geworden en het staat voor mij vast dat de OC32 mijn seinen en eventueel wat servo's gaat aansturen. Het is mij nu gelukt om via iTrain de seinen via de OC32 aan te sturen.
Het was voor mij een erg leerzame dag en weer een stap verder om mijn Zwitserse modelbaan zo natuur getrouw mogelijk na te bouwen. Leon nogmaals vriendelijk bedankt voor deze dag en er zullen zeker meerdere OC32 modules onder mijn baan komen. Ook de mensen van de HIP en zeker Sander die mij vandaag enorm geholpen heeft, bedankt en tot de volgende keer.

Met vriendelijk groet,

Martin van Oosterom

Erik Huisman04-03-2015 12:08 uur


Vandaag een onbekend/onverwacht pakketje in de post: de presentatie en wat aanvullend materiaal van de Workshop bovenbouw (deel 1)! Henk en Martin; hartelijk dank! Dit maakt de workshop helemaal af !!

En... hier gaan we nog een hele hoop plezier van beleven :)

TOP geregeld !!

Zal moeilijk worden om dit te overtreffen ;) en legt de lat gelijk hoog voor de Bovenleiding workshop deel 2...

Veel spoors plezier en graag tot ziens,

Erik.

Jan van der Meulen03-03-2015 22:09 uur


Enige tijd geleden heb ik besloten de treinenhobby weer op te pakken. Zo'n 10 jaar geleden heb ik een dergelijk besluit ook genomen, zodat ik wel al had kennis gemaakt met Digitaal rijden(Märklin), maar eigenlijk is er toen weinig van terecht gekomen. O.a. door andere prioriteiten maar ook omdat ik eigenlijk niet verder kwam dan het laten rond rijden van een aantal treinen. De kleinkinderen vonden het prachtig maar ik was niet tevreden. Door die ervaring wilde ik de herstart nu grondig en gestructureerd aanpakken, waarbij ik mij ten doel heb gesteld om op een niet al te grote baan treinen bestuurd door passende software te laten rijden. Ik ben nu 2 maanden verder en heb veel moeten leren over bezetmelders, wisseldecoders, de juiste centrale etc. Zo nu en dan heb ik zelfs gedacht "Waar ben ik aan begonnen!" Echter ... op een beurs in Rijswijk heb ik twee deskundige en vriendelijke mensen van HobbyInPraktijk ontmoet die mij al wat wegwijs maakten en vertelden dat ik altijd met vragen bij hen terecht kan. Na enkele weken ben ik dan ook op een zaterdagmiddag naar Werkendam gegaan met een lijst vragen. Met veel geduld heeft Tom mij daar adviezen gegeven. En ook in de weken daarna kon ik steeds weer via de e-mail op hem een beroep doen. Het resultaat is dat mijn bezetmelders functioneren, ik de juiste centrale heb gekocht en de wisseldecoders zijn aangesloten. Ik ben begonnen met een kleine testbaan om eerst alle trucjes in de vingers te krijgen en om die daarna te gaan toepassen op het echte 'werk'.

Een ieder die overweegt om zich in de boeiende en uitdagende wereld van de automatische treinbesturing te verdiepen, kan ik van harte aanraden om gebruik te maken van de diensten die de medewerkers van HobbyInPraktijk op een prettige wijze verzorgen.
Ik heb maar een keer een kritisch reactie gekregen. Dat was toen ik mij verontschuldigde voor het feit dat ik weer een vraag had..

Veel dank,

Jan van der Meulen

Peter van Oosterom18-02-2015 23:38 uur


14 feb 2015 Workshop Bovenleiding.

Ik had van alles mee genomen om goed voor de dag te komen.
Mooi plaatje met een deel van mijn tracé. Van allerlei Sommerfeldt onderdelen, Masten, Portalen, rijdraden, isolatoren, enz. Laat ik het belangrijkste thuis liggen. De rails die erop moet. Die zijn nodig anders kan je niet afmeten waar de masten moeten komen langs het spoor. Dan maar heel goed opletten.

Een prachtige presentatie van Henk en Martin. Waarin van alles werd uitgelegd over het reilen en zeilen van de diverse bovenleidingen in de diverse landen. Nederlands, Duits, Belgisch en Zwitsers. Maar ook de diverse schalen kwamen aanbod. In de ochtend de theorie en na de lunch konden we dus zelf gaan knutselen, onder de begeleiding van beide heren. Prachtige Workshop!

op een gegeven moment werd er gevraagd of er enige interesse was voor een vervolg workshop. De antwoorden waren unaniem, iedereen wilde dat graag. Beter kan niet, toch

Ben nu bezig om de theorie in de praktijk te brengen met het plaatsen van de masten en het aanbrengen van de bovenleiding. Voor nu lukt dat allemaal prima, morgen komen de eerste masten op mijn tracé.

Mijn complimenten heren!

Met vriendelijke groet,
Peter.

Erik Huisman16-02-2015 11:34 uur


Workshop bovenleiding 14 februari 2015

Wat een hartelijk ontvangst en geweldige sfeer !!

Ik heb volop genoten van de vakkundige ondersteuning en wil niemand te kort doen, dus dank aan allen voor de geweldige dag(en). Als ik op een of andere manier kan bijdragen dan verneem ik dat graag (Henk heeft mijn e-mail adres).

Met spoorse groet, Erik.

Stafmarklin11-02-2015 19:21 uur


Op 7 feb workshop OC32 gevolgd in de lokalen van HIP. Steeds een warm ontvangst door de enthousiaste leden. Aan alles werd gedacht: koffie, koekjes,cake etc...
Qua workshop was alles goed voorbereid en zeer goed onderricht door Leon.
Dank HIP en zeker tot ziens.
Staf

Gerard Roestenberg11-02-2015 08:02 uur


De kursus OC32 op zaterdag 7 febr, was voor mij zeer leervol. Het werd goed gepresenteerd en vooral door de opdrachten werd eea nog duidelijker. Ik zal wel nog de nodige tijd nodig hebben om het toe te passen. Maar met de presentatie en de handleiding die ik heb gedownload moet dat goed komen. En zoals ik gewend ben was alles keurig geregeld en dus graag tot een volgende keer.
gr Gerard

Egbert08-02-2015 09:45 uur


7 februari workshop OC32 voor beginners gevolgd en heb er veel van opgestoken.

Het leslokaal was van alle gemakken voorzien zodat we al snel met de cursus konden beginnen

HIP bedankt voor het realiseren van deze leerzame dag.

Paul Janssens08-02-2015 00:36 uur


Vandaag bij jullie weer cursus kunnen volgen. Was weer af. Alles mooi geregeld. Altijd een gezellige dag bij jullie. Pluim voor heel de ploeg. Tot de volgende.

Marc07-02-2015 16:33 uur


Leuke club mensen die de hobby nieuw leven proberen in te blazen.
En wat een enthousiasme hebben deze mensen, na in werkendam bij HIP geweest te zijn zit ik vol met nieuwe ideen en tips en tricks om deze uit te voeren.

Groet marc en tot de volgende keer.

De Romagnoli Wim02-02-2015 14:47 uur


gisteren samen met mijn zoon vanuit België naar Nederland gekomen en deelgenomen aan de workschop Koploper.
Wat een ontvangst en enthousiasme van de mensen van HIP.
Het maakt hen ook helemaal niet uit met wat je rijd of waarvoor je komt, als ze je maar kunnen helpen, ECHT SUPER !!! Kunnen wij hier in België nog veel van leren.

Ondertussen de vergaarde kennis al uitvoerig thuis getest en komen nu reeds verder dan onze maanden zelfstudie.

1 min puntje, mijn zoon is nu volledig besmet met het trein/tram virus, .....als dat maar goed komt :-)

Hans, Peter, Sander en alle medewerkers van HIP bedankt voor de gastvrijheid, kennis en info,...

wij komen zeker nog eens terug, BEDANKT !!!

Rob Zimmermann01-02-2015 17:36 uur


Zondag 1 februari een workshop Koploper gevolgd.
Prima cursus, prima verzorging.
Zeer aan te bevelen

Theo van Bremen21-01-2015 10:48 uur


Hallo allemaal, Hierbij mijn verhaal over het ontvangst bij de hobby club. Via via kwam ik hier terecht en werd ik met veel gezelligheid en vakkennis ontvangen. Door dat ik mijn oude hobby weer wilde oppakken en nog niet wist wat ik wilde (welk merk)Is mij al heel wat informatie te oren gekomen door deze mensen. Ook door hun enthousiasme werd ik alleen maar fanatieker. En heb al veel Marlin treinen gekocht waar ik voor gespaard had. Alleen moet ik nu nog een cursus (etrain/koploper) te volgen. maar dit ga ik met veel zin doen bij deze mannen. En hoop nog vele uurtjes gezelligheid en info mee te maken. Gegroet: Theo van Bremen

Frans Vos09-01-2015 20:25 uur


Beste mensen van HiP,

Via een bekend modelspoorforum, waar ik sinds kort lis van ben, kwam ik de link tegen naar jullie site. Wat een geweldig initiatief! Ik ben al een aantal jaren bezig met het opzetten van een (klein) baantje (Marklin dig.), wat ik mijn 20-jaren plan heb genoemd. Via het forum, en zeker ook met een bezoekje aan Werkendam, hoop ik weer wat extra energie te 'krijgen' om er wat fanatieker tegenaan te gaan. Werkendam is bij mij bekend vanwege het lab AqualabZuid, waar mijn werkgever (Brabant Water, Breda) alle watermonsters laat onderzoeken. Op vrijdag een keer een paar uurtjes snipperen en dan op naar Werkendam, dat gaat zeker en vast snel een keertje lukken.

Met vriendelijke groet, Frans Vos

Tom Engelfriet16-12-2014 20:56 uur


Net de Nieuwsbrief ontvangen. Oh nee het is een Nieuwsflits. Helemaal al in de sfeer van de kerst en het nieuwe jaar. Super gedaan. Ziet er erg gezellig uit en ik kijk al uit naar de nieuwjaarsreceptie. Heb nu al trek in een vers gebakken oliebol. Wens iedereen prettige feestdagen en veel geluk en gezondheid voor 2015 maar ook voor de jaren die daar na komen.
Tom ook wel bekend als iTom.

Teun Schoolenberg30-11-2014 12:03 uur


HIP bedankt voor de leuke dag, en ervaring opgedaan bij
de workshop. Wat weer toe bij draagt voor een belangrijk
onderdeel van de modelspoor hobby.
Het was een leuke groep en we hebben tips aan elkaar kunnen
uitwisselen.
Tom nogmaals bedankt, en Hans bedankt voor de inwendige mens.

Groeten Teun Schoolenberg

Schillebeeks Bart30-11-2014 10:55 uur


Heel hard bedankt HIP voor de leuke ervaring, de zeer prettige en gezellige ontvangst, en de uitstekende workshop.

Ik heb er veel van geleerd en kom zeker nog eens terug.
Het resultaat zie je hier

http://forum.3rail.nl/index.php?topic=47042.msg929730#msg929730

Paul Prast17-11-2014 13:26 uur


Op zondag 16 november 2014 de cursus Koploper gedaan.
Interessante cursus, veel inzicht gekregen en geleerd, Prima sfeer en accomodatie. Heldere duidelijke uitleg. kortom een geslaagde en prima verzorgde dag ! Heren bedankt voor jullie enthousiasme en inzet ! TOP !!

En dan nu, thuis, de praktijk !!

Een aanrader !

Marc14-11-2014 20:28 uur


Vrijdag 13 november langs geweest met wat beginnersvragen over het gebruik van bezetmelders in de combinatie met C-Rails en iTrain.

Vriendelijk te woord gestaan en duidelijke en heldere uitleg gekregen op mijn vragen.

Genoten van de verschillende modeltreinbanen met verschillende besturingssystemen die in de ruimte staan.

Kom binnenkort zeker een workshop iTrain volgen!

Bedankt en tot snel!

Marc

Nico van der Ploeg02-11-2014 14:17 uur


Ik ontvang jullie nieuwsbrief via het 3-rail forum.
Ontzettend leuk en wat een leuke club hebben jullie.
Jammer dat Werkendam zover weg ligt vanaf Noordwijkerhout, anders zou ik zeker langskomen om even bij te praten en/of workshops bij te wonen.
Ga vooral zo door!

Robtrein02-11-2014 13:48 uur


Zaterdag 1 november eens het uitje gemaakt naar de Hibpies in Hippeldam. Heb kennis mogen maken met wat forum gebruikers.Daarnaast was het een zeer gezellig en daarmee geslaagd uitje voor mij. Het is zeer zeker de moeite waard om daar eens een kijkje te nemen. Het jammere voor mij is de onderlinge afstand, na een ritje van 440km en 5 uurtjes was ik weer terug in het heerlijk rustige noorden. Maar misschien dat ik er mogelijk een jaarlijks uitje van ga maken.

Rob

Louis van der Ploeg27-10-2014 23:35 uur


Hallo Peter,
Hartelijk dank voor je prettig leesbare nieuwsbrief. Wat een activiteiten man. Ik hoop dat ik begin volgend jaar eindelijk eens in de gelegenheid ben om een workshop te volgen en in jullie geweldige pand te mogen kijken. Helaas lukte dat t.o.h. niet i.v.m. de 24/7 verzorging van mijn ernstig zieke vrouw. Wat hebben we toch een prachtige hobby he?
Ik wens je een fijn weekend.
Een hartelijke groet uit Zeeland,
Louis van der Ploeg.

Meir Sprecher26-10-2014 09:30 uur


Jammer genoeg kon ik deze zomer niet vanuit Israel naar Nederland komen (ziekte en nogwat) Ik was in 2013 op de Itrain cursus. Heeft echt veel geholpen. Omdat ik geen grote correspondent ben dacht ik, nu ik even deze nieuwsbrief lees, in ieder geval aan iedereen in bij jullie de groeten te doen en (al erg vroeg) fijne feestdagen en nieuwjaar toe te wensen.

PS. Ik hoop zomer 2015 wel in Nederland te zijn

Koos de Bruin 3-railforim (KdeB)26-10-2014 00:05 uur


Vandaag alweer nieuwsbrief nr 4 ontvangen, ziet er weer zeer verzorgd uit, complimenten.
Mvg
Koos

Ton van Dodeweerd23-10-2014 22:51 uur


Op zaterdag 18 oktober cursus iTrain gedaan.
Het is allemaal goed uitgelegd, alles kun je vragen.
Lekkere lunch tussendoor gehad.
Goed geregeld allemaal.

Bedankt Hobby In Praktijk medewerkers.

Gr.Ton en Nicolet

Herman Nieuwenhuizen 3-railforum de iris19-10-2014 12:02 uur


Hallo HIP'ers,

Op zaterdag 18 oktober de workshop loks ombouwen gevolgd, helemaal top, goed verzorgd (eten en drinken), gezellig en bovenal, ondanks dat ik zelf al loks ombouwde, toch nog veel geleerd vooral het gemak van een lokprogrammer.

Peter en Sander, bij deze nogmaals bedankt voor de vakkundige info.

Groet Herman.

Leo18-10-2014 18:19 uur


Vandaag de Workshop loc onderhoud en ombouwen gedaan bij HIP. Ondanks het feit dat ik al een paar locs omgebouwd had, was het zeer zeker meer dan de moeite waard.
Een aanrader voor iedereen. Ook de lunch was weer Top geregeld.
Peter, Sander en alle overige HIP mederwerkers allen hartelijk dank en tot de volgende Workshop...

Ferdi21-09-2014 17:31 uur


Onlangs deelgenomen aan de workshop Koploper. Een zeer interessante dag, duidelijke uitleg en zelf ook aan de slag geweest! Daarbij is de inwendige mens niet vergeten!!!

Tot de volgende cursus!!

Gr. Ferdi

Teun Schoolenberg13-09-2014 17:05 uur


Vandaag de workshop Koploper gevolgd en heb daar als leek veel van opgestoken.
Het geheel was goed verzorgd, ook voor de inwendige mens was niet vergeten.
Sander nogmaals bedankt voor de leerzame dag.
Tom een goede vakantie toegewenst.
Tot een volgende keer.

Hartelijke Groeten,

Teun Schoolenberg

Eric Strooper07-09-2014 15:42 uur


Gisteren (6 september) de workshop iTrain gevolgd, gegeven door iTom. 't was heel leerzaam.

Ik heb gisteren meteen de pro-versie van iTrain aangeschaft. Nu kan ik aan de slag :-)

De ontvangst, workshop, culinaire omkadering, alles was prima georganiseerd.

Bedankt iedereen van Hobby In Praktijk, en natuurlijk zeker (i)Tom voor het geven een hele leerrijke workshop.

Joan van de Laar06-09-2014 23:40 uur


Vandaag (zaterdag 6 september 2014) heb ik deelgenomen aan de workshop iTrain versie 3.0. En ik heb er zeker geen spijt van, in tegendeel. De heren hebben mij overtuigd van de mogelijkheden van iTrain en hebben mij over mijn koud-watervrees heengeholpen om met iTrain te beginnen. Een bijzondere blijk van waardering aan Tom of iTom (doorhalen wat niet van toepassing is).
Wat een enthousiasme, geweldig. Geen vraag is te veel. Geen lappen tekst maar heldere plaatjes met een toelichting in jip en janneke taal. Of zoals Tom het zlef zegt: "zelfs ik als gepensioneerd beddenverkoper/marktkoopman snapt het, dan kan iedereen het snappen". Maar ook de koffie met appelflap, de soep en de broodjes alles is perfect geregeld. En dat alles voor €20. Je vraagt je af, hoe kan het voor dat geld. Chapeau! Vooral doorgaan.

leo van der lugt31-08-2014 19:27 uur


ik heb af gelopen zaterdag de basis workshop Itrain gevolgt en dat is mij zeer zeker goed bevallen. ik ben nu weer een stuk verder en hoop dat er nog een vervolg gaat komen anders ka ik altijd nog gewoon de workshops volgen of langs komen met mijn vragen en problemen.
zo zal mijn volgende bezoek zijn met een van mijn model schepen waar ik een probleempje heb met het instellen van de modules in de zender en de ontvanger.ook daar kunnen de heren HIP mij bij helpen is mij verteld.
ik doe al mijn leven lang in modelbouw schepen /autos vliegtuigen .etc.en toch zijn er altijd wel dingetjes waar je geen raad mee weet.
heb dus nu het adres gevonden waar mensen bereid zijn mij hiermee te helpen.

klasse heren van de HIP.

Wim (wila 3rail forum)31-08-2014 19:26 uur


Aan alle HIP medewerkens en bezoekers een fijne zomervakantie toegewenst.

Met vriendelijk vakantiegroeten,

Wim

Ruud de Bruijn (RuudH0)19-06-2014 16:58 uur


itrain workshop 14 juni


Tom en alle andere HIP'ers,

Het was gezellig, leerzaam en onderhoudend.
Werk nu al een tijdje met itrain en toch met deze workshop weer een aantal dingen geleerd.
De soep was lekkerrrrrrr

gr. Ruud

Peter16-06-2014 11:03 uur


Tom en ook HIP bedankt voor de gezellige cursusdag iTRAIN. De basisbegrippen om te kunnen starten zijn op een duidelijke manier besproken. Een aanrader voor iedereen die meer wil weten en zich wil orientreren over het rijden met de pc. Bij HIP kun je met je vragen terecht.

Paul Janssens15-06-2014 12:43 uur


Tom bedankt voor de fijne dag. Je cursus ITrain is gewoon super. Bedankt ook aan het ganse team van HIP. De dag was uitermate verzorgd. Een vriendelijk bende is het daar. Aan te raden voor iedereen. Bedankt en tot binnenkort.

Arie08-06-2014 17:49 uur


Op zaterdag 7 juni de workshop Koploper gedaan. Het was een leuke dag! Na een hartelijke ontvangst is Koploper op praktische wijze uitgelegd. Het leuke is dat je na afloop van de workshop de treinen ziet rijden zoals je dat zelf even te voren hebt geprogrammeerd! Een aanrader voor iedereen die Koploper wil leren gebruiken. Ik heb het erg naar mijn zin gehad.

andre08-06-2014 09:38 uur


Tegenwoordig werk ik veel met aluminium-draad voor frames in combinatie met rotspapier. Ook voor overhangende bomen hoef ik niet moeilijk meer te doen.
Zelf voor een brug kan ik met aluminium-draad werken.
Het is beter verwerkbaar dan ijzerdraad en aluminium-draad roest niet en is in vele kleuren verkrijgbaar.
Misschien een nieuwe trend in onze hobby ?

Hans07-06-2014 19:25 uur


Op 7 juni de warmste,dag van het jaar, een workshop koploper gevolgd. Het was prima verzorgd en het werd duidelijk uitgelegd. En het was er heerlijk koel.En een vriendelijke ontvangst. professioneel opgezet allemaal. Top!
Een aanrader voor diegene die met koploper willen starten.

Jaap & Jarno Vriend19-05-2014 20:21 uur


Fandag H.I.P. Hobby In Praktijk.

Vele maanden terug met Peter al eens over deze dag gehad met de vraag of wij
daar aan mee wilden doen.
Nu is het zo dat wij daar altijd wel voor te porren zijn als we niet ergens anders heen moeten.
Maar gezien de afstand 130 km heen en ook weer terug bedenken wij ons weleens of het
zinvol voor ons is.
Doordat wij regelmatig contact hebben met Peter en Tom wilden wij toch hierbij aanwezig zijn.
Dus vroeg uit de veren en op naar Werkendam, na zo’n 1,5 uur daar aangekomen waar het al een drukte van jewelste was.

We werden hartelijk ontvangen door Hans en zijn team en meteen naar de plaats geleid waar we konden lossen, en doordat er vele mensen van hip ons hielpen ging het zeer vlot.
Auto weggezet en aan de koffie die al heerlijk voor ons werd ingetapt ook weer door de
allervriendelijkste dames, KLASSE HOOR.
Nu nog even de indeling maken op de beschikbare tafels en ook nog op een boot waar ook weer wat bomen op konden staan.
Alles netjes dus laat de mensen maar komen en dat gebeurde gelijk na de opening.
Nu weten de deelnemers aan de workshops van TOM waar het materiaal vandaan komt waar ze mee gewerkt hebben.
Nog vele vragen beantwoord en mensen verder geholpen in woord en daad.
Kortom een gezellige dag met vriendelijke mensen en een TOP organisatie met de vele vrijwilligers ga zo door er is behoefte aan.

Heel Hartelijk Bedankt.

Groeten Jaap en Jarno Vriend Scenery Materialen.

Fredje19-05-2014 12:26 uur


Hallo allemaal , Zaterdag langs geweest op de opendeur dag .

Het was weer fantastisch georganiseerd en alles was voorzien .Ook was er eten en drinken voorzien aan zeer democratische prijzen.Veel mensen van forum leren kennen en enkel zaken kunnen aanschaffen voor mijn baan .Doe zo verder zou ik zeggen .Toppie zoals ze in Nederland zeggen .Groeten vanuit Vlaanderen ...Fredje (Zwarte woudbaan )

Charles Luijten (Charles60).18-05-2014 10:23 uur


Afgelopen zaterdag 17 mei samen met m'n vrouw naar de fanclubdag geweest. Een prima georganiseerde dag, complimenten voor iedereen die heeft meegewerkt.

Ed en Damiam (eddyflame 3railforum)17-05-2014 23:36 uur


Heren,

geweldig dank jullie wel wat een dag is het geweest
we hebben heel veel opgestoken op deze fantastische dag
heel veel mooie demonstraties, duidelijke uitleg
goed te eten en te drinken
leuke stands en te veel om op te noemen

dit was echt weer een HIPpe dag geweldig jongens wat een inzet


dit was er een met een gouden randje

gzd

dit zet de hobby op een hoger punt

Gr

Ed en Damiam

Theo (kolenmijnindustie)17-05-2014 23:05 uur


fanclubdag
Leuke berichten die hier lees en kan erachter staan, daarom ook mijn hartelijke dank voor deze geweldige mooie dag waar echt van heb kunnen genieten mensen met lachende gezichten is bijzonder zegt al genoeg.
Aan alle HIP medewerkers petje af voor deze geslaagde dag en hartelijk dank hiervoor voor alle inzet en zal gewaardeerd worden wat je van mij nog wel zal merken maar is even nog een verassing.
Waarom deze verassing is om de rede dat er mensen zijn die dit toch allemaal maar mogelijk maken en veel respect heb hiervoor ga er maar voor staan het is niet zo gemakkelijk als je denkt begin er maar eens aan er is heel veel energie voor nodig om dit tot stand te brengen petje af hoor en dit ook nog eens dat je overdag of andere diensten hebt en dit erbij neemt vraagt toch best wel veel maar is liefde voor hobby die dit mogelijk maken is toch wel heel bijzonder en mag ook wel eens in het zonnetje gezet worden.
Alle HIP medewerkers alsnog mijn oprechte dank voor jullie alle inzet en zal binnenkort beloond worden en zal je wel merken tot dan.
Met vriendelijke greoten,

Theo.

Paul Janssens17-05-2014 18:48 uur


Vandaag met de kleinzoon bij jullie op de fandag geweest. Mijn welgemeende felicitaties, een schitterende organisatie. Kleinzoon was in de wolken en dan is opa dat uiteraard ook.
Proficiat

Familie Mol - Werkendam17-05-2014 17:52 uur


Grote complimenten aan de organisatoren en alle medewerkers en bedrijven van deze fanclubdag ZA 17-05. Wat prachtig om alles op het gebied van modelbouw zowel buiten als binnen tot je te kunnen nemen. Ook de kinderen hebben er enorm van genoten en dan zulk prachtig weer er bij helemaal goed en ga zo door. Wat treinen betreft is er wel een pareltje in Werkendam, super!

Zeer tevreden bezoekers

Ronald (Rosenbahn)17-05-2014 17:28 uur


Vandaag 17 mei met z'n vijven naar de fanclubdag geweest. Een heel leuk idee van HIP waar enorm veel belangstelling voor was. De nieuwe modelspoorbanen werden in hun volle glorie getoond wat een enorme aanwinst is voor deze jonge club. Op het middenterrein werd van alles georganiseerd op modelbouw gebied en tevens was de gelegenheid om bij de verschillende kraampjes modelbouw artikelen aan te schaffen. Verder waren er diverse demo's op het gebied van modelspoor. Ook werd er weer uitstekend voor de innerlijke mens gezorgd door het altijd enthousiaste team vrijwilligers van HIP. Tevens was het leuk om weer vele bekenden te spreken. Al met al een zeer geslaagd evenement waarvoor hartelijk dank. Graag tot een volgende keer.

Teun Schoolenberg17-05-2014 17:01 uur


Met zijn drieën naar de fanclubdag geweest met goed weer.
Was een geweldige ervaring overal was aangedacht en een goede organisatie.
Leuke gesprekken gehad over dezelfde interesses.
Dat verdient een grote pluim.

Hartelijke groeten,

Fam. Schoolenberg

Wim van Egdom13-05-2014 18:09 uur


Zaterdag 10 mei de workshop koploper gevolgd.
Veel van opgestoken en inmiddels rijdt de eerste loc.
Nu de rest nog, maar dat gaat ook lukken.

Bert Knopperts12-05-2014 20:05 uur


Op 10 mei een workshop koploper gevolgd. Het was prima verzorgd en het werd duidelijk uitgelegd. Toppie. En wat een vriendelijke ontvangst. Dat deze mensen dit allemaal vrijwillig het is geweldig.

Theo (kolenmijnindustrie)10-05-2014 17:41 uur


Vandaag workshop koploper gevolgd wat iedereen echt aanraad die een modelbaan beginnen.
Alles was heel goed uitgelegd en te begrijpen van de grondbeginselen koploper.
Kan ermee aan de slag op mijn schaduwstation om alles stap voor stap op te bouwen en uit te testen met koploper als startbasis.
Bijzonder hartelijk dank aan de geluidsman en seinwezen voor de geslaagde dag en ben weer wat wijzer geworden.Toppie

Teun Schoolenberg10-05-2014 14:27 uur


Voor de 2e keer bij Hobby in Praktijk geweest en
elke keer steek je er weer wat van op.
Er is ook veel over te vertellen over bijvoorbeeld
de treinen en wat daarbij hoort.
Het plezier wat de mensen hebben die dit hebben opgezet,
straalt er van af.
En we hopen zeker te komen op de fanclub dag van a.s.
17 mei, hopelijk met goed weer.

Hartelijke groeten Teun en Stefan Schoolenberg

Freddy Van Camp09-05-2014 23:06 uur


Ondertussen heb ik al 2 workshop bij HIP achter de rug .... jammer genoeg heb ik zo geen toffe vereniging in mijn buurt in Belgie .... waar ik in het weekend naartoe kan .

Keep up the good work

Groeten Fredje

Gerard Roestenberg04-05-2014 09:23 uur


hallo Tom,
Ik heb gisteren samen met nog 4 mede spoorliefhebbers de cursus iTrain 3.1 gevolgd.
We zijn zowat van 11.00 uur tot 16.30 uur bezig gehouden door jou om ons te voorzien van de nodige informatie om aan de de slag te gaan. Uiteraard met een tussenpauze waarin ook de inwendige mens werd verzorgd.
Je hebt ons het hele traject uitgelegd vanaf de invoering van de licentiecode tot aan het automatisch rijden met routes en het
random rijden in iTrain. Vooral het laatste gedeelte met routes en automatisch rijden heeft mijn ogen geopend. Hier zijn toch wel veel mogelijkheden die het rijden op de baan zeer interessant maken. Maar ook het eerste gedeelte, waarvan je denkt het wel te weten, heeft mij nog nuttige tips en nieuwe inzichten gegeven. De Workshop DVD en het de mogelijkheid om jou nog vragen te stellen is een prima hulpmiddel ter verdere ondersteuning. Voor mij was de dag top. Zowel de workshop als ook de lekkere soep en broodjes, het was allemaal prima geregeld. Dus graag tot een volgende keer, 17 mei dus.
groetjes, Gerard

ed flameling24-04-2014 22:42 uur


geweldig die nieuwe baan
ik kom snel weer kijken wat er allemaal bij gekomen is

wens jullie veel plezier met alle banen

Gr Ed

Nico Vogelpoel ("Vogeltje" 3rail)22-04-2014 11:54 uur


Bij deze wil ik hele team van H.I.P. bedanken voor de hartelijk ontvangst op 19 april j.l. tijdens de cursus iTrain.
De ontvangst was hartelijk, de catering meer dan prima en de cursus op zich van uitzonderlijke klasse.
Nogmaals hartelijk dank en tot een volgende keer.

Rob van Hoeve14-04-2014 11:51 uur


Zaterdag [12 april] de workshop scenery van Tom gevolgd. Een leuke, enthousiaste en ongedwongen ploeg van negen mannen en een dame een berg scenery bezig gemaakt met voor een ieder een mooi resultaat dat mee naar huis werd genomen. Veel goede tips gekregen over te gebruiken materialen en toepassingen. Een aanrader voor [beginnende] modelspoorbouwer of diorama bouwer deze leerzame workshop eens te volgen. Wat is HIP toch een fantastisch initiatief om op deze manier kennis te delen. Hulde en hartelijke dank.

Paul Janssens13-04-2014 20:07 uur


Tom bedankt voor de prachtige dag gisteren. Heel leerrijk en aangenaam. Bedankt aan de ganse ploeg van HIP v'oor de ontvangst. Ik zou zeggen Hip Hip Hoera

Alexander Dassen20-03-2014 23:04 uur


Zaterdag 1 maart workshop koploper gevolgd.
Was een zeer aangename dag met erg veel nuttige info voor een beginnende modelspoorder. Geen moeilijke taal, alles erg begrijpelijk uitgelegd met de nodige praktijkvoorbeelden. Vooral de hands-on sessie vond ik erg leerzaam. Ondertussen ligt de koploper demobaan al op zolder klaar om te beginnen!

Helaas de scenery workshop van afgelopen weekend gemist. Maar dat komt er vast nog eens van.

Charles Luijten17-03-2014 20:07 uur


Zaterdag 1 maart de workshop koploper gevolgd. Wederom was de ontvangst weer zeer hartelijk. De workshop (door Peter en Sander) was duidelijk, geen moeilijke taal dus ook perfect voor de beginnende treiner. Theorie en praktijk zijn goed verdeeld. Misschien dat er wat meer info gegeven zou kunnen worden over de hardware zoals centrales, terugmelders, servo's e.d in combinatie met koploper. Maar al met al een zeer geslaagde dag waarbij de verzorging (o.a. een zeer lekkere soep) weer perfect was. Jullie zijn een geweldig goed team die op deze manier hun kennis wil delen met andere. Ga zo door!!

Piet van Trigt16-03-2014 20:50 uur


Gisteren een leerzame workshop gehad van Tom. Heel veel goede tips gekregen over de te gebruiken materialen en toepassingen. Was leuk en ongedwongen. Hoop zeker nog een keer terug te komen voor de workshop Koploper. Wat een fantastisch initiatief van jullie om jullie kennis op deze manier te delen. Hartelijk dank.

Henk16-03-2014 10:43 uur


Beste mensen,
Bedankt voor de nieuwsbrief . Mooie video van de MIJNbaan. Dat belooft nog meer moois bij HIP.
Prachtig initiatief. Succes me de voorbereidingen voor de 17 mei. Groeten Henk

René Stijger15-03-2014 21:25 uur


Hallo allemaal,

Vandaag een leuke en leerzame dag scenery workshop gehad van Tom.
Leuke mensen eb in een ongedwongen sfeer, ook de lunch was weer goed verzorgd.
Klasse.

Tot de volgende workshop.

Groetjes,

René

Herman Nieuwenhuizen (3-railforum de iris)15-03-2014 17:55 uur


Zo juist jullie geweldige nieuwsbrief gelezen, ziet er zeer verzorgd uit.Ik kijk echt uit naar de fanclubdag, wat er allemaal te doen/zien is TOP!!!!

Groetjes Herman.

Michael Erkens15-03-2014 16:56 uur


Zojuist terug van de scenery workshop, net als de workshop koploper die ik een tijdje geleden had gedaan was het weer leerzaam, gezellig en goed verzorgd.

Top dat jullie dit doen zo en een aanrader voor iedereen!

Ed en Damiam (eddyflame 3railforum)15-03-2014 16:20 uur


Hallo allen,
wij hebben vandaag de compleet verzorgde cursus scenery gevolg bij Tom.

Het was weer eens een geweldige dag met alles er op en eraan ook de catering was weer eens uitzonderlijk.

wij raden iedereen aan (ook Damiam van 11)om deze cursus te volgen zelfs voor ons beiden was het een zeer groot succes.

ook bedank ik René voor de terugrit


jongens het was weer top en graag tot een volgende keer

de foto's zal ik plaatsen op het 3railforum

tot snel weer ziens


Ed en Damiam


ps de nieuwsbrief ook ontvangen ga hem straks nog even kijken

Günther15-03-2014 13:14 uur


Heb jullie uitstekende nieuws brief weer ontvangen, dank hier voor.
Het is altijd leerzaam deze brief te lezen.
Hoop de 5 banen nog eens te kunnen komen bekijken.

Wim (nobody)15-03-2014 12:02 uur


Zojuist jullie, zeer goed verzorgde, nieuwsbrief ontvangen.
Complimenten!

Matthieu Geeratz03-03-2014 13:57 uur


Zaterdag 1 maart j.l. heb ik de cursus Koploper bijgewoond.
De ontvangst was zoals gewoonlijk hartelijk.
Peter en Sander brachten hun praktijkgerichte informatie goed over. Over te totale verzorging niets dan lof.
Nu nog de informatie in de praktijk verwerken.
Kortom een aanrader voor de Koploperbedrijver.

albert schuling08-02-2014 21:57 uur


zaterdag 8februari voor het eerst een bezoek gebracht aan de hip.gastvrije ontvangst en gelijk het gevoel dat je al wat vaker bent geweest.veel te zien wat mij ook echt intresseert.er wordt veel aandacht bested aan deteals en netjesgewerkt. een lust om te zien.ik ga op zeker nog vaker kijken. groetjes van albert uit den haag.

Wim Costerus28-01-2014 19:43 uur


Zaterdag de workshop scenery gedaan o.l.v. Tom. Was weer erg leuk en leerzaam. Leuke groep mensen ook. Ik ben al begonnen met het opsparen van kranten. Voor de papieren bergen.

Ook erg bijzonder dat zoiets als HIP bestaat in deze zakelijke tijd waarin alles geld moet kosten. Ik voel me altijd welkom daar. Hans heeft er zichtbaar plezier in en is erg gastvrij. Hij heeft ook een leuke groep mensen om zich heen verzameld.

Evert25-01-2014 19:20 uur


Zo een dagje HIP geweest, cursus plakken schilderen en strooien.

Wat moet ik nu Hans en Tom de hemel in prijzen dat ze zo goed
zijn, Jullie denken toch niet dat ik van lotje getikt ben, laat ze maar
hier blijven, waar vind je anders van zulken mensen die mij wat
willen leren, want dat ik nog een hele hoop moet leren is een ding
wat zeker is.
Heren ik moet jullie bedanken voor de gastvijheid van Hans en Tom
Voor zijn kundigen manier van iemand wat leren.

Mvg, Evert

Maarten Klop alias Kloppie18-01-2014 22:01 uur


vandaag mocht ik gast zijn bij jullie in Werkendam. Ik werd ongelooflijk hartelijk ontvangen en er werd mij met veel geduld een leuk onderwerp geleerd.
dit is een erg leuke tijdsbesteding en zal zeker vaker langs gaan komen.
bedankt !!

Frans Snoeck14-01-2014 10:36 uur


11 Januari workshop I Train gedaan onder leiding van Tom,
ik moet zeggen een geweldige dag gehad ook veel bij geleerd
al met al zeer leerzaam.
Daar komt bij een zeer goede ontvangst met een prima bakkie koffie de lunch was erg lekker met een soepje en voldoende verse broodjes en genoeg te drinken.
Als ik even in de gelegenheid ben kom ik wat meer op bezoek.

Wil iedereen bedanken die dit mogelijk maakt.

Mvg Frans Snoeck

Peter / Pjedro13-01-2014 18:47 uur


Helaas kon ik 4 januari niet aanwezig zijn, maar dat heb ik de 11e wel weer goed gemaakt.

Zaterdag (11-1) was er weer een cursus ITrain, door Tom.
Nu ben ik een koploper man, maar ik wil toch ook een beetje op de hoogte blijven. En het is wel goed om van meerdere besturingsprogramma's het een en ander af te weten.
Tom deed het perfect, duidelijke voorbeelden en met humor.
Al met al een zeer goede cursus, en weer veel geleerd. Uiteraard werd de inwendige mensen niet vergeten en was het allemaal weer keurig geregeld. Heren ontzettend bedankt weer voor het gehele gebeuren, daar in Werkendam.

Met vriendelijke groet,
Peter van Oosterom (Pjedro)

john van der poel04-01-2014 19:17 uur


Hallo Allemaal

Heden net terug van de nieuwjaarsrecepte van HIP
Via deze weg wil ik iedereen van HIP bedanken voor de gezelligheid.
Het was geweldig goed georganiseerd
Volop drank - salades - soep - en natuurlijk vers gebakken oliebollen etc , Daarnaast weer voldoende uitleg gehad dus met veel denkstof weer met een goed gevoel huiswaarst gekeerd

groet

john v.d. poel

Peter / degeluidsman01-01-2014 16:06 uur


Iedereen een goed en gezond 2014 toegewenst.
Ik hoop dat we weer een leuk jaar gaan beleven met zijn alle, er staan leuke dingen op stapel waar ik nu nog niets over kan zeggen.

Ik hoop velen van jullie aanstaande zaterdag 4 januari tijdens onze nieuwjaarsreceptie te ontmoeten.

Mvg,

Peter / degeluidsman.

Tom Engelfriet01-01-2014 13:59 uur


Ik wens alle bezoekers van onze website en mede hobbyisten een geweldig, gezond en wijs 2014.

Ik hoop dat we ook dit jaar weer velen van u in onze Hobby In Praktijk ruimte te Werkendam mogen ontvangen en onder het genot van een kopje koffie of thee lekker over de hobby in het algemeen kunnen brainstormen.

m.vr.grt. Tom (iTom)

Herman Nieuwenhuizen 3-railforum, de iris21-12-2013 11:26 uur


Hallo allemaal van de HIP,

Helaas zal ik op 4 januari niet aanwezig zijn bij de nieuwjaarsreceptie, daarom wil ik ook namens mijn vrouw jullie een heel fijne Kerst toewensen en een gezond en voorspoedig 2014.

Groetjes Herman.

Wim Costerus17-12-2013 08:50 uur


Zaterdag 14 december de workshop Koploper gevolgd bij HIP.
Peter en Sander deden de presentatie. Eerst de theorie en na de lunch het geleerde in praktijk brengen op de proefbaan.
Het onthaal was zeer gastvrij. Peter en Sander legden de theorie duidelijk uit. De lunch was voortreffelijk. Als de locs op de baan dan ook nog doen wat je in Koploper inbrengt kan de dag niet meer stuk.
Daarna nog de prachtige baan van Hans bewonderd.
Bedankt voor de leuke en leerzame dag!!!!

Alphons16-12-2013 17:10 uur


Hier nog een tevreden bezoeker van de koploper cursus. Afgeschrikt door veel berichten over de moeilijkheidgraad, viel dat na een uitleg van Sander en Peter, behoorlijk mee.

Geen probleem om een baantje aan de gang te krijgen.

De cursus was super verzorgd voor de prijs. Lekker lunch met een heerlijk soepie. Complimenten.

Fred Amiabel16-12-2013 17:03 uur


Afgelopen zaterdag, 15 december bij Peter en Sander de workshop koploper gevolgd.
Een fantastische dag gehad, leerzaam leuk en eindelijk duidelijkheid hoe de Ecos met koploper werkt.
Een goede instructie zonder dat het saai wordt.
Ik hoop al op een vervolg, :-))), .
Ook de modelbaan is van de club is fantastisch kortom een aanrader voor een ieder.
Bedankt Peter en Sander en de rest die zo aardig en gastvrij is.
Groeten Fred

Richard Jacobs / JRichard15-12-2013 15:10 uur


Gisteren voor het eerst bij HIP geweest om een cursus Koploper te volgen. Wat een leuke gezellig gastvrije club mensen zijn jullie. Ik heb een hoop geleerd van Peter en Sander en hoop dat gauw in de praktijk te kunnen brengen. Het is zeker niet de laatste keer geweest dat ik bij het HIP ben geweest.
Heren hartelijk bedankt, veelsucces en tot een volgende keer.
Groetjes
Richard Jacobs

Peter van Oosterom/ Pjedro14-12-2013 17:07 uur


Hallo allemaal,

Vandaag ben ik bij de HIP geweest om deel te nemen aan de cursus koploper. Deze werd gegeven door Sander(Seinwezen) en Peter(degeluidsman). Eerst wat theorie gehad, zodat het princiepe van koploper duidelijk werd. Ook welke gegevens er nodig zijn om een baan aan te sturen worden dan besproken. Daarna mag je het net geleerde in praktijk proberen te brengen. En kijken of dat wat je hebt gecreëerd
ook werkt. En ja hoor. Daar gingen de treinen.
Al met al een zeer leuke cursus zeker met het ook om automatisch te gaan rijden. Mijn complimenten voor de cursus! Uiteraard zit het natje en droogje er ook bij.
Dus een zeer geslaagde dag. En een hoop geleerd natuurlijk.

Bedankt heren. Tot een volgende keer,

Met vriendelijke grote,
Peter van Oosterom

Peter / degeluidsman07-12-2013 17:34 uur


Hallo allemaal,

Onze site wordt steeds uitgebreider, met dit gastenboek hopen we een beeld te krijgen hoe jullie Hobby in Praktijk ervaren en hopen dat je dit wilt delen.

Onder de orange knop NIEUWS plaatsen we regelmatig berichten, Nu is er o.a. te lezen dat de N spoor baan door Wim onderhanden genomen wordt.


Mvg,

Peter / degeluidsman.

Hans forum De Krokodil03-12-2013 23:26 uur


Beste Lezers,

Wil graag iedereen bedanken die Hobby in Praktijk een warm hart toe dragen. Het geeft een goed gevoel om mede hobbyisten te mogen helpen met hun hobby.
Ik hoop dat we met zijn allen nog vele jaren dit verder uit kunnen bouwen.
Dit gastenboek zal hier ook toe bijdragen.

De mensen die bij ons op bezoek zijn geweest weten wat en wie wij zijn en daarom nodigen wij graag iedereen uit om bij ons een bakje te doen.

Graag tot zo snel mogelijk,

De Krokodil.

Harald (haradigi)03-12-2013 11:48 uur


Hi Hippers,

Hartstikke leuk dit "Gastenboek" van Hobby In Praktijk.
Ik weet hoeveel werk dat allemaal is en dit allemaal ook nog in zo'n korte tijd. Proficiat.

groet
Harald

Leo Ooms (Leeeke op het 3 rail forum)02-12-2013 22:11 uur


Hallo Hippers,
Gefelicitaart met het Gastenboek.
Ben al een aantal malen bij jullie geweest en steeds zeer hartelijk ontvangen. Een fijne club mensen met het hart op de juiste plaats. Hoop nog vaak een bakkie bij jullie te mogen drinken. Top!

Hans (Hans V200.0 op het 3 railforum)02-12-2013 21:01 uur


Leuk dat men ook een bericht hier kan achterlaten Hippers.

Echt dit initiatief van Hans en zijn vele vrijwilligers is echt buitengewoon voor dit kikkerlandje.

De mogelijkheid tot een praatje, het volgen van een workshop, het is allemaal mogelijk bij jullie.

Wellicht tot ziens,

Hans

Sander02-12-2013 19:46 uur


Geweldig idee en een echt mooie uitbreiding op de website.

Voor iedereen die nog niet bij Hobby in Praktijk geweest is, kan ik het alleen maar van harte aanraden. Er is van alles te zien en te doen. Ook voor een praatje over de hobby is het een zeer goede plek.

Ook de vele activiteiten zijn altijd zeer goed verzorgd en erg plezierig om mee te maken.

Groeten Sander

Günther 3railformer Günther,02-12-2013 19:30 uur


Hallo Hippers,

Ik wil jullie langs deze weg feliciteren met jullie gastenboek een leuk en geweldig idee.
Op naar de eerste 1000 gasten.

Peter (Senior)02-12-2013 19:12 uur


Ook ik behoor bij de club en feliciteer een ieder die
de uitstraling en kennisoverdracht mogelijk maakt met
dit Gastenboek
In de eerste plaats Hans die dit mogelijk heeft gemaakt
dat dit voor iedereen toegankelijk is en verders het hele team
Met als doelstelling een ieder te helpen zijn/haar hobby
uit te oefenen met de middelen die men heeft en van uitgaande dat een ieder uniek en waardevol is.
Alle Gasten van Harte Welkom.


Peter (Senior)

Een praktijkgevalletje02-12-2013 18:57 uur


Wat een mooie website heeft u! En vooral dit gastenboek is zeker een toegevoegde waarde op jullie enthousiaste team.
Ga zo door mannen! Jammer dat er trouwens geen vrouw in het clubje zit.

Wim van Dijk02-12-2013 18:38 uur


Beste hobbyisten,

Bijna de eerste die een berichtje schrijft in het gastenboek van de HIP.

Graag wil ik de HIP feliciteren met het openen van het gastenboek op de HIP website.

Ik hoop bij de HIP mijn kennis te mogen delen m.b.t. tot de modelspoor.

Ik heet alle gasten dan ook hartelijk welkom bij de HIP.

Groet,

Wim

Henk Schuppers (forum3rail: Has-bls)02-12-2013 18:30 uur


Ergens in april werd ik door een praatje in een treinenwinkel te Papendrecht gewezen op Hobby-in-Praktijk en ben vrijwel gelijk maar eens gaan buurten. Een heel gezellige boel bij elkaar en mensen altijd in voor een grap en een grol.

Dat is mij goed bevallen en brengt mij niet alleen de aanwezige kennis, maar mag sinds kort ook kennis inbrengen door deel uit te mogen maken van de vaste kern.

Elkaar op weg helpen met raad en daad staat bij HIP hoog in het vaandel.

De uitstraling van de website wordt steeds meer professioneler.

Voor degenen die HIP nog niet kennen: kom eens buurten!!

Groeten,
Henk

Alex (Alibengalie-3rail forum)02-12-2013 17:43 uur


Geweldig leuk dat jullie een gastenboek hebben geopend.
Dat betekend , dat ik zeker niet achter kan blijven met hier een berichtje achter te laten.
Van af de opening ben ik regelmatig te vinden bij jullie.
Ik vind jullie allemaal top figuren die weten waar zij iemand anders mee kunnen helpen.
Het zijn vaak de probleempjes waar men vaak geen raad mee weet. En om nu elke keer alles zo maar naar de reparateur te kunnen brengen is ook vaak geen optie. Daarom staan jullie met raad en daad voor de liefhebbers van hun zo geliefde hobby klaar.
of het nu de trein - auto of boot betreft , maakt jullie niet uit. overal hebben jullie de specialisten zitten.

Dat we nog heel lang kunnen en mogen genieten van het gene jullie allemaal doen , en wie weet ,kan ik jullie in de toekomst ook wel is ergens mee helpen.

Mvg: Alex

Tom Engelfriet02-12-2013 14:59 uur


Laat ik eens kijken of ik de eerste ben die iets in het gastenboek gaat schrijven.

Iedere keer als ik bij H.I.P. aanwezig ben geniet ik weer van de bezoekers die met vragen komen, een technisch problemen willen oplossen, een workshop komen volgens of gewoon die een bakkie komen doen.

We hebben een leuke enthousiaste ploeg hobbyisten bij elkaar en we kunnen daarmee ook heel veel bezoekers van dienst zijn om met onze kennis de mensen op weg te helpen met hun hobby.

Ik hoop nog vele jaren aanwezig te kunnen zijn en de bezoekers te mogen ontmoeten en samen te mogen werken met deze gezellige ploeg hobbyisten.

m.vr.grt. Tom
train