side_img

Mijnbaan

De Mijnbaan is een Duitsebaan met een mijn gedeelte. Deze baan hebben wij sinds mei 2014 in ons bezit, de trap die in de weg stond hebben we moeten verplaatsen om het geheel in ons pand te kunnen opstellen.

In december 2017 hebben wij de aansturing van de trambaan en pendelbaan vervangen. De oude besturing was door de tijd defect geraakt. Doel is om op de pendelbaan 2 treinen automatisch te laten rijden. Doel voor de trambaan is dat deze automatisch op het station gaat stoppen.

In 2017 staat groot onderhoud gepland voor deze baan, De modules waaruit deze baan bestaat zal opnieuw worden uitgelijnd, en de sporen gereinigd. Daarnaast wordt de bovenleiding daar waar nodig vernieuwd. Ook zal het kermis gedeeld dit jaar electrisch aangepast worden zodat elke werkende attractie met een drukknop een vooraf ingestelde tijd zal werken. Dit alles om slijtage te verminderen.
Mijnbaan onderhoud (1800 x 3200)De afgelopen jaren zijn enkele modules enkele tienden van milimeters verzakt of verschoven waardoor verstoringen ontstaan. Daarnaast worden alle bovenleidingen vervangen, alle sporen grondig gereinigd en loc's zullen worden voorzien van grote servicebeurt. Foto's hiervan zullen spoedig worden gepubliceerd.onderhoud mijnbaan

Hieronder staan een aantal foto,s van de baan, deze zijn gemaakt tijdens de demontage van de baan om hem te verplaatsen naar Hobby in Praktijk. Onder aan de pagina vind u een HD film van deze baan.

19 april 2014 was het zover, we hebben de baan verhuist van Nijmegen naar Werkendam, hiervan is een filmpje gemaakt.

 

Om de baan voldoende ruimte te geven is de beneden verdieping flink onderhanden genomen.  

Klik hier om alles te lezen over de Velsenbaan.

Klik hier om alles te lezen over de eNtalbaan.

Klik hier om alles te lezen over de Zwarte Woudbaan.

Klik hier om alles te lezen over de LGB baan.

 

train