Home » Treinen » Mijn baan

MIJN baan

De Mijnbaan is een Duitsebaan met een mijn gedeelte. Deze baan hebben wij sinds mei 2014 in ons bezit, de trap die in de weg stond hebben we moeten verplaatsen om het geheel in ons pand te kunnen opstellen.

In 2019 staat er wederom onderhoud gepland aan de Mijnbaan.
De modules waaruit deze baan bestaat zullen opnieuw moeten worden uitgelijnd, en de sporen moeten wederom worden gereinigd.
De afgelopen jaren zijn enkele modules enkele tienden van millimeters verzakt of verschoven waardoor verstoringen ontstaan.Foto's hiervan zullen spoedig worden gepubliceerd. Ook zal het kermis gedeeld dit jaar elektrisch aangepast worden zodat elke werkende attractie met een drukknop een vooraf ingestelde tijd zal werken. Dit alles om slijtage te verminderen. Ook de loc's zullen worden voorzien van grote servicebeurt.

In 2017/2018 is er groot onderhoud uitgevoerd voor deze baan waar nodig werd de bovenleiding vernieuwd en is de baan grondig schoongemaakt.

In december 2017 hebben wij de aansturing van de trambaan en pendelbaan vervangen. De oude besturing was door de tijd defect geraakt. Doel is om op de pendelbaan 2 treinen automatisch te laten rijden. Doel voor de trambaan is dat deze automatisch op het station gaat stoppen.

Hieronder staan een aantal foto's van de baan, deze zijn gemaakt tijdens de demontage van de baan om hem te verplaatsen naar Hobby in Praktijk.(nog aanvullen) Onder aan de pagina vind u ook nog een HD film van deze baan bij de vorige eigenaar.

19 april 2014 was het zover, we hebben de baan verhuist van Nijmegen naar Werkendam, hiervan is een filmpje gemaakt.

Om de baan voldoende ruimte te geven is de beneden verdieping flink onderhanden genomen.
(foto's volgen nog)

HD video interview met vorige eigenaar.